Den som leter etter kjernen i den kristne tro, vil ganske raskt finne veien til korset.

Korset er toppunktet i den store fortellingen - korset er kirkens skatt og største stolthet. Ingenting kaster bedre lys over Guds natur, ingenting avdekker hans hjertelag bedre. Jesu utstrakte armer inviterer oss alle til Gud - på korset dør han vår død, for at vi skal få del i hans liv.

Korset er samtidig kirkens store utfordring. Hver dag minner det oss om at etterfølgelse av Jesus ikke bare er gøy. Jesus hadde nærkontakt med lidelse, og han hinter flere ganger om at vi som følger ham må regne med det samme.

Korset er himmelvendt - og korset er jordnært. I korset ser du konturene av den kristne tro.

Denne høsten retter vi blikket mot korset. I minst åtte søndager på rad belyser vi korset fra ulike vinkler, og du er hjertelig velkommen til å henge deg på - enten på gudstjenester eller via podcast.

Vår bønn er at ordet om korset også må finne veien til ditt unike hjerte - og at du gjennom det skal få vokse i kjærlighet og kjennskap til Gud.