I år var vi 30 påmeldte på sommerturen til Kanal U, som varte fra tirsdag 25. juni - onsdag 3. juli. De siste årene har det blitt en tradisjon å dra til Levanger og være med på Encounter Festival, for så å kjøre videre til østlandet og nyte sommeren der, og dette var også programmet for årets tur. 

Det er mye kjøring på sommerturen, men selv om det er slitsomt er det alltid et høydepunkt! I bilene er det god stemning, gøy, mange gode samtaler og vi tar felles-pauser - ofte med vannkrig. Nytt av året var at den første etappen til Levanger var delt opp i 2 dager. Første dagen gikk imidlertid ikke helt etter planen, da en av bilene brøt sammen et par timer fra campingplassen, og måtte på verksted. Det ble en liten utfordring, men alle var fleksible og positive - og vi klarte å finne en løsning. 

På onsdagen kom vi opp til Levanger, og konferansen begynte. Encounter Festival har et fantastisk fokus, der det mer enn noe annet handler om å møte Jesus. Det er mye tid i lovsang, ledet av team med lovsangere fra hele landet, og Daniel Sylvarnes var med å spille i år. Lovsangen på Encounter er høydepunktet for mange på turen, og Gud gjør ofte mye i løpet av denne tiden. Det er også inspirerende og utfordrende forkynnelse, og i år delte blant andre Stephan Christiansen, Benedicte Mella og Håkon Fagervik.

Et øyeblikk mange sikkert huske godt fra talene er når Stephan Christiansen midt i talen begynte å synge “vi må lade batteriene - lade batteriene”. Vi er jo alltid opptatt av å ha nok strøm på mobilen, men det er enda viktigere å prioritere å lade batteriene i livet med Gud ved å be og bruke tid med Han! Det er fin utfordring å ta med seg inn i sommerferien. Møtene på Encounter er lange - det siste kveldsmøtet varte i 5 timer, og flere fra gjengen var med i lovsangen på ettermøtet helt til slutten. Men med så lange møter var det også viktig å finne på andre ting, så det ble litt tid på fotballbanen og kjøpesenteret, samt mye god stemning i mat-teltet ved bønnesenteret. Om du vil lese mer om Encounter Festival, kan du se på nettsiden deres: https://www.encounter.no/. David og Emma, som var med på turen, ble intervjuet av Dagen om Encounter - anbefaler å lese den artikkelen fra 27. juni (bak betalingsmur).

På søndagen var konferansen ferdig, og vi satte kursen østover mot Osensjøen. Her leide vi en stor hytte med plass til alle, og fokuset var nå enda mer på fellesskap og gøy. Det ble mange timer på den fine stranden i nærheten, med volleyball og bading. Det gjorde ikke så mye at været ikke var det aller beste og at det var MYE mygg - med en så fantastisk gjeng ble det utrolig gøy og god stemning gjennom alle dagene! På hytten hadde vi også noen veldig fine samlinger sammen med lovsang og rom for at folk kunne dele - og dette ble utrolig sterkt. Veldig fint å høre om det Gud har gjort, ting som er utfordrende og andre ting Gud la på hjertene. For en gjeng!! 

På tirsdagen begynte vi å kjøre mot Bergen, og hadde et godt stopp i Hamar der vi blant annet stoppet på det berømte stupetårnet som kostet 28 millioner. Her badet vi og spiste pizza, før vi dro videre til campingplassen på Fagernes og hadde den siste kvelden sammen der (som ble ganske lang). Onsdagen kom vi trygt tilbake til Bergen med en sliten men glad gjeng! 

Vi er virkelig takknemlige for en fantastisk tur, der vi har fått vokse med Gud og blitt bedre kjent med hverandre. Takk til alle som har husket på oss i bønn, takk til dere som var med å støtte turen og økonomisk - og ikke minst dere som lånte ut biler til oss! 

Nedenfor kan du se noen blinkskudd fra turen. Bildene er tatt av Hannah Solberg - flere finnes på Kanal U sin Facebook-side.