Stockholm.jpg

– Magdalena ble som en profetisk handling for arbeidet i Berlin, sa Steinar Lofnes.

– Vi fikk følge henne fra noen fra teamet møtte henne på gaten og Gud helbredet henne, til hun møtte Jesus og vi døpte henne. Ingen skal si at gateevangelisering ikke har noen virkning, for hun hadde kanskje aldri møtt noen levende kristne om ikke vi hadde stoppet der hun sto.

Etter ni dager i Berlin reiste teamet videre til Glasgow. Der ble det mer fokus på menighet og betjening av mennesker med Guds farshjerte. De arrangerte tilogmed en mini-Farshjerte-skole. Mennesker opplevde både indre og ytre helbredelser. De var ute på gaten også, og opplevde at Gud berørte mennesker, og flere ville ta imot Jesus som frelser.

Med fokus på nærværet

Stockholm/Finland-teamet er neste team fram. De startet turen med å besøke en finsk pinsemenighet i Stockholm. Der var det mange fra Romani-folket, og endel av disse var elever på menighetens bibelskole. De var veldig sultne på mer av Guds nærvær. Teamet underviste og profeterte mye på bibelskolen.

– En av elevene sa da vi dro at vi ikke bare pratet, men vi levde det vi underviste, forteller Lasse Kaldefoss.

– Hele denne tiden var en dyptpløying av innsikt i hva Guds rike egentlig handler om, smiler Janne Mikkelsen.

Stockholm bønnehus ble også en stor opplevelse for teamet. Der ble det også mye betjening av mennesker. De var også endel ute på gaten og ba for folk.

Deretter reiste teamet til Finland og Nummela. De besøkte flere menigheter, blant annet en som heter «One desire». Bønnearbeidet deres heter «One heart». I alle menighetene fikk de betjene mennesker.

Etterhvert opplevde de også gjennombrudd på gaten. De ba for en mann i rullestol som var lam. Mens de ba begynte bena å riste, og han begynte å få følelser i bena. Det hadde han aldri hatt før. Mennesker de møtte ble sterkt berørt av Gud, og flere ble helbredet.

Siste dagen møtte de en fra Romanifolket som fikk bedret hørselen sin. Dette førte til at flere ville ha forbønn, og Gud kom med sitt nærvær og helbredende kraft.

Albania_OlivenskogGud helbreder i Albania

Til slutt var det teamet som reiste til Albania og Duisberg i Tyskland som skal dele sine opplevelser. Team fra Veien Bibelskole har besøkt Dag Rane Scheldrup i Albania mange ganger før. Denne gangen hadde de et virkelig gjennombrudd på fysiske helbredelser. I alt var det omtrent 120 delvis eller fullstenige helbredelser mens de var i Albania.

Albania er et land med mange behov, og invitasjonene sto i kø for at teamet skulle komme på besøk og betjene mennesker.

– I Albania trenger man ikke gå ut på gaten for å fange fisken, her hopper de opp i båten, sier Fredrik Skoglund.

Under et møte telte de minst 30 helbredelser blandt de 50 menneskene som fikk plass i lokalet. Det var kaotiske tilstander og teamet fikk nesten ikke lov til å gå.

Barnemøtet lørdag var et høydepunkt. Etter at de hadde forkynt, med god dramatisering av noen av elevene, ble det innvitert til forbønn. Minst 20 barn ble helbredet momentant. Mange ble også fylt av DHÅ, og mange møtte Jesus, fikk syner og åpenbaringer og begynte å tale i tunger.

Teamet reiste etterhvert videre til Duisburg. Der var de i Christus Gemeinde, ledet av Martin Spreer, som besøkte Veien i høst. Dette var som å komme hjem til familien. De var med på mange «outreacher» i byen, sammen med menigheten og de så mange helbredelser, både på gaten og i menigheten. Tilsammen opplevde de omtrent 70 helbredelser i Tyskland.

– I denne menigheten har de fått bygd inn en slik tro at dersom personen ikke blir helbredet, så er de overrakset. Da ber de en gang til, og som regel blir personen helbredet, fortalte Fredrik Skoglund.

Hva nå?

Avslutningsvis denne skoledagen gav rektor Sverre Bjørnhaug en utfordring til elvene.

– Det du har fått være med på denne teamturen er hinsides hva mange andre mennesker får oppleve. Utfordringen er at du er ansvarlig for det du har fått være med på. Du kan velge å se på det som tre spennende uker, eller du kan la livet ditt bli preget av dette og fortsette å leve for å spre Guds rike. Hva har du tenkt til å gjøre med det, spør han.