Kristoffer Karlsen i FørdeMen denne gangen var jeg ikke alene. En av menighetens mange unge, lovende ledere var med for å forkynne på gudstjenesten i formiddag. Kristoffer Karlsen heter han og er med i lederteamet på Kanal U.
Flokken i Førde er en fin flokk, men kunne selvsagt vært større – og det ønsker de selv også å bli. Men forsamlingen er fargerik. Møtelederen ønsket velkommen til internasjonalt møte med deltakere fra Asia, Afrika og Bergen!

Kristoffer talte varmt og inspirert om fellesskap. Vi er skapt i Guds bilde, og Gud er fellesskap, sa han. De to bjelkene i korset illustrerer at vi trenger både det vertikale fellesskapet med Gud og det horisontale fellesskap med mennesker.
Jeg skal ikke referere talen. Men er her en noen godbiter til.
Den bergenske parafrase av det meste av 1. Johannes 1,3: ”Dokker kan ha fellesskap med oss, men da må dokker være med Gud, for det er han vi er sammen med.”
Disiplene ble alltid sendt ut to og to. ”Eg finner bare tre steder i evangeliene hvor noen av dem var alene.” Første tilfelle var Peter da han fulgte etter Jesus og endte med å fornekte ham, det andre var Judas da han forrådte Jesus, det tredje var Tomas da han ikke var til stede sammen med de andre etter Jesu oppstandelse. Alle gangene endte det med fall!
”Vi trenger begge bjelkene i korset for å bli det Gud har skapt oss til!”