DSC_0705_Small.jpg

Tekst/foto: Eldar Eiksund

De to familiene er Ingrid (38) og Reidar Gusdal (41) med barna Marcus (11), Rebecca (9) og Cathrine (4) - og Maria (33) og Kristian Bye (34) med barna Benjamin (7), Andreas (5) og Jonatan (2).

- Begge familiene føler at Gud har talt til oss om Italia over lang tid, vi er glade i land og folk og vi kjenner på Guds smerte over økonomisk krise, manglende integritet hos ledere i landet og familiestrukturer i oppløsning, forteller Ingrid.

Bakgrunn i Kings Kids og YWAM

Ingrid og Reidar ledet i mange år King ́s Kids sitt arbeid i Bergen (1995-2000) og var deretter baseledere på en YWAM-base i Nord-Italia frem til 2005. De legger ikke skjul på at det var smertefullt å forlate Italia forrige gang og de hadde ikke i utgangspunktet ingen andre planer enn å komme tilbake som turister.

- Men etter noen år hjemme i Norge gikk det gradvis opp for oss at vi ikke var ferdige med dette landet og at det alltid vil ligge oss på hjertet, forteller Ingrid

Kristian og Maria jobbet tett sammen med Ingrid og Reidar i King ́s Kids tiden i Bergen, og etter flere besøk i Italia vokste det frem en stadig sterkere lengsel etter å ha mer med landet å gjøre. Og da familien Gusdal flyttet tilbake til Norge i 2005, fleipet Kristian og Maria Bye med at "neste gang de flytter ned blir vi med".

DSC_0693_small

Agrihotel Roero ligger i fredfulle omgivelser med idylliske uteområder og terrasser i utkanten av landsbyen Montà d'Alba.

Tegnet drømmested

I 2011 dro Kristian og Maria på familie-DTS i Danmark. Mens de var der vokste det frem et ønske om å starte et "bed and breakfast-sted" i Italia, og Maria tegnet et drømmested slik hun så det for seg. De tok så kontakt med Reidar som fikk i oppdrag å finne et sted hvor vi kunne bo og samtidig ta imot gjester. Etter noen måneder kom de så over et hotell som lignet svært mye på tegningen, et gårdshotell i Piemonte, og etter nesten et år med for- beredelser er de nå på plass på Agrihotel Roero. Det har vært mange brikker som skulle falle på plass, men nå er de altså endelig i gang.

Stedet bærer preg av at det er familier som bor der og det har gått en del tid og ressurser den første tiden til å oppgradere leilighetene til familiene, men dette er nå stort sett på plass. Like fullt drives Agrihotel Roero som et vanlig hotell.

Hotellet har per i dag 10 velutstyrte hotellrom med bad og har kapasitet til bespisning for opp til 280 personer. Eiendommen er på 75 mål og har store utviklingsmuligheter. Den ligger i fredfulle omgivelser med idylliske uteområder og terrasser i utkanten av landsbyen Montà d'Alba, og man kan spasere inn til sentrum på 15 min. Her finnes alt fra gourmetrestaurant med regionale spesialiteter til lokalt marked og et historisk bysentrum.

Ingrid og Reidar anbefaler alle som ennå ikke har vært på besøk til Italia og Piedmonte om å ta seg en tur hit.

- Italia er et ypperlig ferieland som kan by på sol og strand, fotturer i fjellet, kulinariske opplevelser, storbyer, sjarmerende landsbyer og mye fint å se på for den som er interessert i kunst, historie og arkitektur.

IMAG0717_small

Erfaren barista

Maria og Kristian har vært engasjert i Pionerkirken/ Pionernettverket og har en periode driftet og ledet kaffebaren Totalen som de driver i Haugesund. Kristian er utdannet fysioterapeut, men har også etterhvert god trening som barista - og han har bl.a. konkurrert i norgesmesterskapet med gode resultater. I begynnelsen av juli kom en skikkelig kaffemaskin på plass og denne erfaringen er nå god å ha i driften av restaurantdelen på hotellet. Undertegnede har fått smake på Kristians cappuccino og denne kan sterkt anbefales.

Positive kontakter

Ingrid og Reidar har etter tiden i YWAM et stort nettverk i Torino-regionen og lokale menigheter har til dels videreført arbeidet de drev sist de var her blant barn, ung- dom og familier. De forteller at det har vært mange positive opplevelser ved det å flytte tilbake:

- Det å besøke menigheter vi har hatt kontakt med tidligere og lovsynge Gud på italiensk igjen har vært en sterk opplevelse. Mange av de ungdommene vi jobbet nært med da vi bodde her har kommet på overraskelses- besøk og det gjør inntrykk å se dem ha blitt voksne og høre hvordan de tar ansvar i menighetene sine.

Tøff start for barna

Men ikke alt har så langt vært like enkelt. Spesielt for barna har starten vært utfordrende.

- De skal forholde seg til nytt språk, en ny kultur og et svært annerledes skolesystem. Det er utfordrende for dem og de kjenner godt på at det på mange måter hadde vært enklere bare å bli værende hjemme i Norge.

God start på driften

Familiene har mange tanker for veien videre for hotel- let og hvordan de kan utvikle hoteller og ellers vandre videre inn i visjonen, men i første omgang dreier det seg mye om å få en god, jevn og bærende drift. Etter oppstarten i overgangen juni/juli har de hatt relativt godt belegg av gjester og besøkende, og en hel del har tatt hele veien fra Norge for å bruke litt av ferien der.

Her tror de også at de kan tilby mye som kan være interessant og aktuelt for mange - også fra Bergen og Kristkirken.

- Vi ønsker å legge til rette for ulike arrangementer man kan delta på, som "ferie med mening", "familiefestival", "tid for to" og "senioruker". Det er også mulig for grupper å kjøre sine egne seminarer/leirer mens vi står som vert- skap på stedet. Hotellet er forøvrig en ypperlig plass å arrangere bryllup, bursdag eller lignende, forteller Ingrid til slutt.

DSC_0720_small

----

Vil du vite mer om hotellet, historien og personene bak prosjektet, kan du lese mer på www.agrihotelroero.it eller sjekke facebook-siden deres: www.facebook.com/pages/AgriHotelRoero/199181493497299