familien_almelid_2008.jpg

Samtidig er familien engasjert i sitt lokalmiljø. Johanna og Oddvar er med i husgruppe på Askøy og familien er i tillegg engasjert i søndagsskolearbeidet i Tveit kirke, som er lokalmenigheten på Askøy. Annenhver tirsdag er det samling for barna i området. Da går de to minste rundt i nabolaget og minner nabobarna om at det er barnesamling.

- Når vi bor i et nabolag vil vi gjerne at barna våre skal ha et tilbud der. Hvis vi trenger å bidra aktivt for at det skal skje, så gjør vi det, sier Oddvar.

Tveit er et sted der det bygges mye nytt og familien har bodd der snart fem år. Sammen med ei som har drevet barnearbeidet i 30-40 år er Johanna og Oddvar ledere i søndagsskolen, der mellom 10-16 barn kommer på samlingene.

- Vi ønsker at barna skal kunne komme som de er, uten å prestere noe, sier Oddvar.

Familietid

Familien synes det er viktig å prioritere tid sammen.
- I dag skal vi bade, det gjør vi annenhver søndag, forteller Kari Birgitte.
- Jeg liker å lage hobbyting, sier Anna Helena. Simon liker å fiske og har ti forskjellige sluker.
- Jeg er veldig annerledes enn de andre, forteller Kari Birgitte, jeg har brune øyne og skriver med venstre hånd.

Mamma Johanna ler og forteller at de har snakket om at hun fikk en profeti da hun gikk gravid med Kari Birgitte, og ett ord som gikk igjen var «different».

- Dere liker å gå på kino, sier Kari Birgitte kjapt, henvendt til mamma og pappa, når vi snakker om hva den enkelte i familien liker å gjøre. Johanna mener det ikke er ofte de gjør det.

- Vi er først og fremst trebarnsforeldre og holder hjula i gang hjemme.

Ellers spiller Oddvar innebandy og går av og til på rulleskøyter. Og holder kontakt med folk via e-post. En gammel hobby er å bruke avisannonser som brevpapir.

Næring til troen

Oddvar jobbet tidligere med annonser i Dagen, men jobber nå i teltmakerorganisasjonen Tent AS. Der har han ansvar for forretningsutvikling.

- Min inntekt er avhengig av Tents omsetning. Å si ja til den oppgaven var et stort steg å ta. Det er viktig for meg å kjenne at jeg gjør noe som Gud sanksjonerer. Vi har erfart Gud velsignelse i konkrete situasjoner. Både Tent og vi har mottatt gaver som vi ser på som økonomiske undre. Det gir god næring til troen og bekrefter at Gud er til å stole på.

Oddvar forteller også om Guds inngripen og nærvær på helt andre måter. Tent leier ut sine lokaler til kurs, møter og seminar. De ber både for lokalene og dem som leier. Og folk som leier snakker om at det er en spesiell atmosfære i Tenthuset.

Johanna jobber som journalist i DagenMagazinet og kom nylig ut med bok skrevet på oppdrag fra Lunde forlag. Den handler om åndelig lengsel i vår tid og her møter vi en som tidligere var buddhist, ei tidligere spådame og en som drev med alternativ medisin. Alle tre har i dag tatt imot Jesus.

Johanna trives som journalist, men er også utdannet lærer. Hun har blant annet studert spansk og drømmer om å undervise i faget.

Modige valg

Både Johanna og Oddvar trives godt i interkulturelle miljø. Familien kjente veldig tydelig at de skulle reise til Mali i desember i fjor for å besøke eldste søsteren til Oddvar som var misjonær der. Oddvar er misjonærbarn og Johanna har vært ute på flere reiser med Santalmisjonen. Noe av motivasjonen for å ta turen med hele familien var at barna skulle få oppleve en annen kultur og lære at godene ikke er likt fordelt.

De opplevde at Gud velsignet turen og økonomien. Sparekontoen ble tømt, men i begynnelsen av januar var kontoen tilbake der den var.

Ekteparet Almelid vet ikke hva som skjer fremover, hvor Gud vil lede dem. De føler seg ikke låst til Norge, men har begge eldre foreldre.

– Tanken om å arbeide og bo i utlandet ligger nok i oss begge. Men jeg ser det som mest aktuelt at vi finner oss jobber som vi kan leve av. Som teltmakere vil vi også ha muligheter som vi ellers ikke ville fått. Og jeg tro også at å tjene Gud gjennom å bruke sin fagkompetanse åpner dører for evangeliet som er lukket for "tradisjonell misjon", påpeker Oddvar.

Kristine Øyvang