Alle_mine_kilder.jpg

I 1986 startet vi ”svømmekurs” for i større grad å kunne gå fra leve i egen forstand og kraft til å være hengitt til og avhengig av Gud og hans nådegaver. Det har vært en spennende reise, og hensikten i dag er ikke å ta stilling til om vi fortsatt vader eller om vi svømmer, for det er neppe enten eller. Det er nok helst slik at vi tar noen svømmetak inn i mellom, men at Gud har mer for oss, kanskje også på andre måter enn vi ser for oss i dag.

Så langt første del (47:1-5) av Esekielprofetien. De to neste versene (47:6-7) med trær som vokser opp på begge sider av elvebredden, har sterke paralleller til Salme 1 ”lik et tre, plantet ved rennende bekker”. Det forteller oss at om vi velger rett og hele tiden erkjenner og lever i vår avhengighet til Gud, så vil han prege oss og la sin karakter og modenhet bli synlig i oss.

Så til fortsettelsen av profetien (47:8-12) - ”det blir sunnhet og liv overalt hvor elven kommer”. De siste årene har vi hatt mye oppmerksomhet på guddommelig samfunnspåvirkning. Vi lengter etter å se Guds rike prege Bergen og bergenserne. Vi vet at Gud også er opptatt av fellesskapet mellom menneskene og at ønsker å velsigne Bergen, Norge, folkene som bor her, bedriftene vi jobber i, våre offentlige institusjoner og så videre. Vi tror den kristne kirke er kalt til å formidle Guds velsignelser til hele byen og alle menneskene der.

Det er nettopp dette denne delen av Esekielprofetien handler om og vi tror at menigheten skal få være med i denne elven og bringe sunnhet og liv i samfunnet.

Les gjerne og be over Esekiel 47, 1-12 - og skriv ned og del med oss hvis du opplever noe spesielt!

Asgeir, Eldar, Geir Anton, Håvard og Tarjei

- Eldsterådet i Kristkirken -