Som alltid er det ganske spesielt å gå rundt i disse traktene og vite at det var i dette nærområdet Jesus hadde det meste av sin tjeneste. Vi hadde en veldig fin stund på Saligprisningenes berg for et par dager siden hvor Øyvind Hansen fra Fellesskapskirken blant annet snakket om a se verdien i være nedarvede tradisjoner samtidig som vi alltid er åpne for det nye Gud gjør i vår tid.

I går kjørte vi opp til Golan og tok en titt disse grenseområdene som også er omstridt. Det har forresten vært uvanlig fredelig her denne gangen. Jeg kan ikke huske å ha opplevd så lite vakthold noen gang i Israel, og det er jo svært gledelig.

Høydepunktet i går, og absolutt et av høydepunktene på turen, var likevel besøket i menigheten Tents of Mercy utenfor Haifa på landets nordvestkyst i går kveld. Pastor Eitan Shishkoff fortalte om hvordan menigheten som ble startet tidlig på 1990-tallet og etter noen ar opplevde at lokalene deres ble bombet i stykker av fiendtlig innstilte mennesker, vokser og innen utgangen av 2005 trolig har plantet sin tredje og fjerde dattermenighet. Vi fikk være med på gårsdagens Purim-fest, hvor jødene feirer redningen Gud sendte gjennom dronning Ester. Vi opplevde at vi straks fant tonen med Shishkoff, og i tillegg til at vi ba for ham og noen delte ting de mente Gud hadde talt til dem om, gav vi også menigheten en kollekt fra gruppen.

Men nå er det tid for påske, og som vi synger i salmen:

Se, vi går opp til Jerusalem
til byen med glans og ære
For Mesteren lovet at der han er
Skal vi ved hans nåde få være

Shalom!