KONA_DIH.jpg

KONA_DIH 

«Fire and Fragrance»

DTS-en jeg går på har omtrent 25 koreanere, en del ko­reansk-amerikanere, noen amerikanere og en gjeng fra resten av verden. Totalt er vi 50 elever på DTSen som har navnet «Fire and Fragrance». Vi er det første tospråklige «Fire and Fragrance»-kullet hittil. Totalt er dette DTS-kullet på Kona-basen det største noensinne med 350 studenter Norge er den fjerde best representerte nasjonen på basen, og jeg vil tippe det er rundt 40-50 nordmenn her.

 

Undervisning og møter

Nå har det gått en hel måned og tiden her har gått veldig fort. Det er alltid noe som skjer og det meste er interes­sant. Undervisningen her har vært veldig utfordrende, men samtidig fått et godt grunnlag i Guds betingelsesløse kjærlighet. “Pure heart”-undervisningen av Tom og Donna Cole fra IHOP gjør at mange må ta et grundig oppgjør med fortiden, og undervisningen utfordret oss på alle områder i livene våre. For øyeblikket har vi undervisning av en Tom Osterhuse som snakker om et bibelsk verdenssyn, og dette temaet er spennende.

I tillegg til den daglige undervisningen har vi også møter og bønnemøter på kveldene, ofte helt til 21.00. Dersom noen har lyst å høre på undervisningen kan du laste ned Itunes og søke på «Fire & Fragrance», f.eks. http://itunes. apple.com/no/podcast/biblical-worldview-tom-osterhus/ id469346782?i=104082908&l=nb

 

Fritid og nye matretter

Når hverdagene begynner med frokost 6.30 blir det lite tid til fritid. Men noen dager tar vi helt fri, og da er det greit å gå inn til sentrum (30 min) eller å bade og dykke på stranden like nedenfor skolen. Snorkling er bare helt nydelig her, og vi har også kjøpt spyd til å fange fisk med. Jeg har også spist mye mat jeg aldri har smakt før, for ek­sempel kimchi, poki og bulgogi.

 

Til Korea og Kina

Omkring midten av desember vil jeg og ni andre dra sam­men som et team til Korea og Kina, og der blir vi til slut­ten av februar. Da skal jeg tilbake til Kona en uke før jeg drar hjem. Vi har høye forhåpninger for hva Gud vil gjøre på denne turen og vi vil sette pris på all forbønn for denne misjonsturen. Vi er fortsatt i en prosess der vi ber Gud om hva Han vil vi skal gjøre på turen, så vi vet ikke mange detaljer for øyeblikket. Det eneste jeg med sikkerhet vet er at gruppen jeg reiser med er en fantastisk gjeng og at det kommer til å bli en utrolig opplevelse. Jeg nyter hvert eneste øyeblikk jeg er her og finner meg selv gang på gang i å gjennoppdage hvor fantastisk det er her.

 

Takk for all omtanke og alle bønner.

Dag Inge Helgøy