RH_-_Bilde_fra_Megafon_smallest.jpg

Journalist og fotograf: Silje Katrine Robinson

Gatemagasinet Megafon - redaksjonen@megafon.no

"Jeg tror det er mulig for alle mennesker å finne Jesus. Jeg opplever at Jesus er god, og jeg ber om at andre skal få oppleve dette. Og Han er den eneste som kan gi oss evig liv," sier hun.

Ragnhild mistenker at hennes relasjon til Gud kan virke underlig for dem som selv ikke tror. For det er en relasjon, forklarer hun.

"Forholdet mellom oss utvikler seg hele tiden. Vi blir bedre og bedre kjent. Jeg spør og Jesus svarer. Det er ikke enveiskommunikasjon her."

Om-RHRagnhild driver med ungdomsarbeid i Kristkirken hver fredag og deltar på gudstjenesten omtrent hver søndag.

"Det er kjekt å be i kirken, sammen med de andre, men for meg er den nære og stille bønnen – den mellom meg og Jesus – den aller viktigste."

"For meg er det en trygghet å be. Han hører meg og kan gripe inn. Og gjennom bønnen kjenner jeg at Han er nær. Jeg kan be om hjelp til dagens gjøremål, og be om at Han må fylle meg med fred og ro dersom jeg har en vanskelig dag på skolen."

Og hun legger til enda en fordel:

"Når jeg reiser med Bybanen, på vei til universitetet, og det ikke er noe å gjøre, kan jeg jo alltids bare prate med Jesus."

---

Intervjuet er tidligere publisert i Megafonboken 2011 i en reportasje der mennesker fra ulike religioner foreteller om sitt bønneliv. Gjengitt med tillatelse.