Jeg hadde aldri hørt om Gary Oates, men begynte å undersøke litt. Først fikk jeg greie på at han hørte til kretsen rundt Randy Clark. Han har vært hos oss, og jeg har vært med ham på møter i USA. Han har jeg tillit til. Litt annet fant jeg på weben, blant annet at Oates hadde skrevet en bok, Open My Eyes, Lord. Den fikk jeg tak i fra England, og den gjorde meg ikke mindre interessert i å treffe han og kona. For den handler om å se og høre og erfare den åndelige verden rundt oss – og hans vitnesbyrd om engler fascinerte meg. Det tente staben i Kristkirken også. Vi begynner å vite relativt mye om demoner, men hva med englene? Der står så mye om dem i Bibelen, og likevel vet vi så lite.

Men jeg var altså nettopp ferdig med å legge ut programmet for seminar og konferanse. Dagen har vært lang og oppstykket med en serie forskjellige slags møter – så jeg tenkte ikke å gjøre mer og slo på fjernsynet uten noen plan. Jeg svitsjet til God Channel og snublet over et program som heter ”It’s Supernatural” – det er overnaturlig, nesten emnet på Borgen om ”Supernatural Living”. Og der satt ekteparet Oates og ble intervjuet av Sid Roth. Gary Oates fortalte det jeg hadde lest om i boken hans, hvordan Gud hadde åpnet hans øyne til å se inn i den åndelige virkeligheten, den som er der hele tiden og er mer virkelig enn noe annet.

Hva var det mest fengslende? Han mener at det å se engler ikke bare er noe for noen få utvalgte, men for alle Guds barn. Han fortalte hvordan han ber om det selv. Sid Roth fortalte at han hadde begynt å be på samme måte daglig, men hadde ikke sett noe ennå. Men han opplevde mer tilrettelagte situasjoner (divine appointments) enn noen gang før. Oates mente det var spørsmål om litt tid før Gud svarte på Roths bønn.

Jeg ber også, men gleder meg altså til dagene vi skal få sammen med gjestene våre i begynnelsen av mai.