KanalU_header.gif

Jenter_04Jenteweekend:

 

Tekst: Ester Frantzen
Foto: Lene Marie Ristesund

Helgen 10.-12.desember dro 23 jenter fra Kanalumiljøet ++ til Fjon Fjellkyrkje, for å ha litt jentekvalitetestid sammen, og for å søke og få møte Jesus! 

Jenter_02Første kvelden hadde vi en samling med lovsang og noen ord fra Miriam om hvordan Gud ser på oss og våre omstendigheter. I etterkant fulgte flere gode samtaler. Vi avsluttet kvelden med gløgg og kakao foran bål ute i snøen!

 

Lørdag morgen etter frokost hadde vi en samling med herlig lovsang, oppmuntringer fra Gud til oss og fra oss til hverandre. Deretter var det "inne-sporløp" med artige poster, og etterpå hadde vi valget mellom to seminarer. Ragnhild snakket om Marta og Maria og Karianne snakket om det profetiske, og la etterpå opp til å praktisere, også med kreative uttrykk som maling. På kvelden hadde vi herlig lovsang, flere av Guds sannheter ble forkynt og til  slutt endte vi opp med at lederne ba for alle deltakerne.

Jenter_03

Vi hadde også noe vi kalte for "P-party" før middagen, hvor alle skulle kle seg ut som noe på P. Det ble en artig fest som toppet seg når alle fikk en lapp under tallerkenen med en morsom oppgave de skulle utføre under middagen. Det ble den morsomste middagen jeg noen gang har vært med på! Senere på kvelden hadde vi snacks, sosialt og masse bra underholdning. 

Søndag morgen hadde vi enda mer lovsang og tid med Gud, og alle skrev brev til seg selv fra Gud! Vi ryddet og vasket og gjorde oss klare til å dra, og det så ut til at alle var strålende fornøyd med turen. Stemningen var høyt oppe hele dagen!

Jenter_01Selv om jeg tror mye av det som skjedde på weekend skjedde "i det skjulte", så vet vi blant annet at flere jenter fikk tungetale, og mange fikk profetere og ta imot profetier for første gang! Jeg tror mange fikk en smakebit på det livet Gud har for dem, og mange gikk oppmuntret derifra. Det var en weekend med mye oppmuntringer, og mange fikk nye, gode relasjoner. Jeg tror denne weekenden har betydd mye i mange jenters liv, og at ringvirkningene er større enn vi aner!

Takk Gud for en herlig helg med fantastiske jenter som har fått møte DEG! 

Hilsen lederne på jenteweekend 2010  


Gutteweekend:

 

G1-bra_samarbeidTekst: Thomas Dalsbø
Foto: Jørgen Bull Kristiansen 

Årets gutteweekend besto av en staut gjeng på 33 personer og utspilte seg på skjærgårdsheimen ute i Øygarden.

Fredags kveld startet med innkvartering og deretter helgens første kveldsmøte hvor Kristoffer snakket om at vi som gutter må tørre å være svake. Retningen for helgen var satt, og Gud skulle få berøre flere før vi var ferdige på søndag.

Lørdagen var den mest innholdsrike dagen og besto blant annet av rebusløp, seminar om seksualitet og renhet, og PT. Rebusløpet var en stor suksess. Alle ble delt opp i lag på tre til fire personer og deltakerne fikk testet seg på mange forskjellige måter, alt fra knivkasting til bibelquiz.

Da kvelden kom nøt vi alle sammen et nydelig taco-måltid og deretter var det klart for helgens andre og siste kveldsmøte. Daniel Sæbjørnsen og Jan Christoph Noven sto for kveldens forkynnelse – og de gjorde en kjempejobb. Ved å vise til forskjellige sider og episoder ved Davids liv malte de opp for oss andre hva det vil si å være en mann etter Guds hjerte. Så bra og oppbyggende!

G2-Fornyde_terroristerKvelden ble rundet av med nattverd og så lørdagssnop, men da alle var kommet seg godt under dynen var det tid for høylytt vekking og oppstilling ute på fotballbanen. Alle “biblene” (små lapper som indikerte poeng) som de forskjellige lagene hadde vunnet under rebusløpet hadde blitt stjålet, og de “kristne” måtte nå ut å finne de stjålne biblene før “terroristene” fant dem. Kappløpet varte i ca. en time, men til de kristnes store overraskelse var det to lure terrorister som til slutt greide å få med seg kofferten tilbake til skjærgårdsheimen.

Søndagen hadde vi et seminar om kjæresteforhold hvor en del av seminaret handlet om at ungdommene fikk stille spørsmål. Slike “åpne” seminar bruker å bli bra, og dette var ikke noe unntak. Mye bra ble sagt om kjæresteforhold og ungdommene hadde mange gode og konkrete spørsmål. Deretter ble helgen avsluttet med rydding og vasking før vi satte kursen hjem til Bergen.

Vi i lederteamet vil gjerne takke Gud og hverandre for en flott gutteweekend. Det er så tilfredsstillende å møte Gud sammen, se hvordan Han forvandler våre liv, bringer legedom, håp og glede til brutte hjerter, og hvordan Han lærer oss som gutter å være menn etter Hans hjerte.

Hilsen lederne på gutteweekend 2010  

G3-Seminar_forhold