Ditt_folk.jpg

Jøde og ikke-jøde - ”ett nytt menneske”

"Slik skulle han stifte fred og skape ett nytt menneske av de to." Ef 2,15

Bibelen lærer oss at vi skal velsigne Israel og jødene, be om fred for Jerusalem og be om at Hans utvalgte folk skal se Messias. Men det stopper ikke med det. I Rom 11,17 beskriver Paulus oss, troende hedninger, som en “vill oljekvist (som) ble podet inn blant dem.” Våre røtter og vår identitet, og vår grunnleggende kunnskap om Gud har vi i og gjennom Hans utvalgte folk.

De messianske jødene er våre søsken. La oss søke våre røtter som gir næring og kraft til liv og tjeneste. Vi tror dette handler om vår relasjon til jødene og spesielt de Jesustroende jødene. Det er dette vi ønsker å fokusere på under denne konferansen.

Hjertelig velkommen til en helg med felleskap og inspirasjon!
--

Se også avisen DagenMagazinets presentasjon av konferansen fra 03.11: "Bergensmenigheter søker jødiske røtter" (weblink)

--

Ditt_folk_er_mitt_folk2Program:

Torsdag 4. november:

19.00 - Kveldssamling - Finto, Cohen og Bernstein

Fredag 5. november:

10.00 - 13.00 - Undervisning

19.00 - Kveldssamling - Guy Cohen

Lørdag 6. november:

10.00 - 14.00 - Undervisning

19.00 - Kveldssamling - Don Finto

Søndag 7. november:

11.00 - Gudstjenester

19.00 - Kveldssamling - Jeff Bernstein

Det blir ingen konferanseavgift, men det tas opp kollekt under møtene.

Litt om dem vi får møte på konferansen:

Don_Finto

Don Finto

Don er mannen bak den kjente boken ”Ditt folk er mitt folk,” hvor han peker på viktigheten av den kristne tros jødiske røtter samt en levende relasjon med dagens messianske jøder for et riktig bibelsk verdensbilde. Don er en dyptpløyende forfatter og taler, og har vært pastor i Belmont Church i USA i over 25 år. - www.calebcompany.com

Jeffrey_Bernstein

Jeff Bernstein

Jeff er en messiansk jøde som brenner for at jødene skal få se sin egen Messias, samt at kristne skal oppdage og bli bedre kjent med sine jødiske røtter. Han arbeidet tidligere i Russland og Sentral Asia, men har de senere år hatt New York som utgangspunkt for sin tjeneste "Gates of Zion". Jeff er kjent og kjær for mange av oss gjennom sine utallige besøk i Norge de siste 10 årene.

www.gatesofzion.net

Guy_Cohen

Guy Cohen

Guy er pastor for en voksende, messiansk menighet i Akko, nord i Israel. Han vokste opp i den ultraortodokse jødiske tradisjonen med en bestefar som sjefsrabbiner, og har en unik innsikt i jødiske rikdommer sett ut fra et evangelisk messiansk lys.

www.harvestofasher.org

Marc_Chopinsky

Marc Chopinsky

Marc har i mange år tjent som lovsangsleder i den messianske menigheten Tents of Mercy i nord Israel. Han er mangeårig musiker og plateprodusent. Marc vokste opp i et jødisk hjem i USA før han gjorde aliyah med sin familie og flyttet med det til Israel i 1996. Han preges av et hjerte som tilber Israels Gud.

Medarrangører:

Kristen Enhet, IM - Kirken, Frelsesarmeen - Solheimsviken, Centralkirken, Jesusfellesskapene, Menigheten på Asylplass, B18 Fellesskapet, Bergen Frikirke, Kristkirken, Os-fellesskapet, Fellesskapskirken, Tremor kirken, Sandsli Menighet, Ordet og Israel, Loddefjord Menighet, Credokirken, Kristent Felleskap, Pionerkirken, Veien Bibelskole

Ditt_folk_er_mitt_folk

“...Slik skulle han stifte fred og skape et nytt menneske av de to...” Ef 2,15.