IMG_2725.jpg

Hjemmeseier i historiens første Kristkirken Open Håvard Berger slo Einar Helgaas i en fantastisk spennende finale i Kristkirken Open i nettopp Kristkirkens lokaler søndag ettermiddag. I klassen for tweens, 9-13 år, stakk Ruben av med seieren. Der var premien blant annet deltagelse i voksenklassen, og Ruben tok medalje også der med en sterk seier mot Oddvar Almelid i bronsefinalen.

Dette var første gangen Kristkirken Open ble arrangert, og det var nesten bare deltakere fra egen «klubb» som deltok. Det var syv som deltok i tweensklassen, og åtte som deltok i voksenklassen. Vi satser på dobbelt så mange deltakere ved neste bordtenninsturnering.

Det var de yngste som fikk æren av å starte turneringen ytterst i gangen, da de voksne nok trengte å snakke fra seg i storsalen.

Brødrene Joar og Amund Helgaas unngikk hverandre i gruppespillet, men det ble et storoppgjør i semifinalen, som Joar gikk seirende ut av.  I den andre semifinalen stod slaget mellom Ruben og Anna Helena Almelid. Ruben skulle vise seg gjennom dagen å være en meget habil bordtennisspille, og henviste Anna til bronsefinalenhvor Amund ventet, men også han ble for sterk.

Likevel veldig god innsats av Anna og også Kari Birgitte. Tør vi å håpe på flere jenter i neste turnering?

Joar Helgas viste godt spill i finalen, men Ruben ble for sterk og vant klassen for 9-13 åringene og dermed også muligheten til å spille i voksenklassen.

Nå var de fleste voksne ferdig med småpratet, og storsalen var ledig. Her trengtes litt mer plass!

Gruppespillet førte med seg en liten overraskelse da Ruben tok andreplassen i gruppe B og gikk videre sammen med Einar Helgaas til semifinalen. Leif Tore Solberg og Simon Almelid gikk til plasseringsspill.

I gruppe A gikk favoritten Håvard Berger greit videre med tre seire. Det ble kamp om andreplassen og det hele ble avgjort i en jevn kamp mellom Harald Haaland og Oddvar Almelid som sistnevnte gikk seirende ut av med 12-10. Dermed gikk Harald og Dag Eiliv Solsvik videre til plasseringsspill.

I den første semifinalen bet Ruben godt fra seg mot Håvard, men forstanderen hadde stort sett kontroll etter det første, meget jevne sette, og gikk seirende videre til finalen med 2-0 etter 13-11 og 11-7.

I den andre semifinalen vant Einar 2-0 mot Oddvar, og det var dermed klart for en ren stabsfinale!

Det skulle vise seg å bli en meget spennende og jevn affære. Håvard vinner første sett, og ser ut til å kanskje ta litt for lett på situasjonen, for Einar tar en veldig klar ledelse inn i andre sett. På et tidspunkt leder Einar med ti poen, før Håvard prøver seg med en skikkelig opphenting, men til ingen nytte. Einar drar i land sette, og et siste avgjørende sett må spilles.

Også her blir det svært jevnt, Einar og Håvard bytter litt på hvem som leder. Håvard kaster skjorten, Einar kaster seg ned på gulvet for å parere slagene til Håvard. Det blir en enkel ball tilbake til Håvard som bare skal smashe enkelt tilbake og sette Einar helt ut av spill, men bommer litt på slaget og treffer nettet.

Etter mange forsøk på å avgjøre kampen, spille ut motstanderen, sammen med mentalt spill og tilrop fra publikum, vinner tilslutt Håvard siste sett 21-19, og blir dermed vinner av historiens første Kristkirken Open!

Turneringsleder Bernt Erik Haaland