IMG_2565_small.jpg

Tekst: Dag Ståle Torgersen - Foto: Einar Helgaas

Vi møttes etter skole og jobb på fredag og gikk sammen innover den vakre Hausdalen. Mens fedrene slo opp leir inntil elva, bestående av 3 lavvoer, ble gutta sendt ut på oppdrag "utforsk området". De fant tonen fra første sekund og gikk straks i gang med å bygge bro over elva. Mens de voksne fikk trimmet sine "små grå" uten hjelp av overflødige bruksanvisninger kunne lyden av lykke høres fra 10 ivrige gutter som sammen fikset biffen. Var det noen som ble våte?

IMG_2668_smallFlagget var heist og det var nå tid for litt far og sønn aktivitet ute i skogen. Alle skulle finne eller lage noe fra naturen som a) sa noe om hva vi likte å gjøre sammen og b) fortalte noe om Gud. Kreativiteten var stor og lista ble lagt høyt. Tanker rundt funnene ble delt under frokosten og var en fin måte å bli bedre kjent med hverandre på og lære om Gud.

I tillegg til mye fri lek ble det tid til bueskyting, samt skyting med luftgevær og luftpistol. Øvelsene var full klaff og alle traff blink. Mens gutta holdt koken fyrte fedrene opp grillen. Få ting er som et godt måltid ute i det "blå". Vår eneste ripe i lakken var et pinlig bål som hverken brant godt, varte lenge eller var spesielt miljøvennlig. Neste gang blir det andre boller og da tror jeg faktisk også alle husker myggmiddel. Knotten var en plagsom fiende og mange slet tross en stadig minkende bestand. Geir Anton og Bruce delte fra Guds Ord og det ble også tid til en runde bønn.

IMG_2697_small

På lørdag gikk vi en herlig tur opp langs elva, innover dalen og opp på et fjell i duskregn og skiftende skydekke. Gutta var i sitt ess og kjørte oss fedre hardt opp fjellskrenten. De hadde rett og slett ingen planer om å snu og når vi endelig nådde toppen lot ikke jubelropene vente på seg. Her snakker vi pur glede og full frihet!

Tross to perfekte dager tror jeg likevel klimaks kom på vei ned til parkeringsplassen. Med mor trygt plassert i heimen så gutta sitt snitt. Med utslitte fedre satt klarsignalene løst. Her snakker vi vading på høyt plan. Fullt påkledd med sekk på ryggen var det jo mye bedre å bytte ut en kjedelige grusvei med et fristende elveleie.

En stor takk til vår alles happy camper, Einar. Et herlig opplegg med en perfekt mix av hygge, lek og action, krydret med mye mål og mening. Gutta var klar for å flytte ut i villmarken, så det kan vel tolkes som et lite tegn på suksess?

IMG_2635_small