Har brukt en del tid den siste uken på å forberede Israel-turen. Skal nemlig være ansvarlig for å aktivisere barna, så jeg har prøvd å lage til litt ulike opplegg for dem.

I dag har jeg også avsluttet denne 3-ukers praksis-perioden i 4.klasse. Måtte slutte en dag for tidlig, siden vi drar i natt. Ville gjerne ha vært der i morgen, for da skal hele 4.klasse trinnet opptre med sanger vi har lært dem på påskegudstjenesten. Jeg prøvde å finne en påskesang å lære dem som var fart i, men ikke så personlig kristen at det kunne skape problemer (hvis sanger kan være ”personlig kristne”…) Valget falt på ”Thomas sang” (Han lever) av hans Inge Fagervik, for de av dere som har hørt den. Den kan absolutt forsvares, i og med at sangen kun forteller en historie, der disippelen Thomas er ”jeg” personen. Det er likevel ganske stilig å høre 70 fjerde-klassinger synge av full hals:

 

”Han lever, han lever, han lever.
Jesus har stått opp igjen.
Han er ikke lenger i graven, nå har jeg møtt frelseren.
Han lever, og jeg skal få lov til å gå med beskjed
om at Jesus han lever fremdeles i dag, det er ingen tvil om det.”
 

 

Jeg måtte en rundtur i alle de tre fjerde-klassene å lære den bort før vi hadde felles-øving. Og da måtte jeg nesten fortelle historien om Thomas, slik at de skulle få bakgrunnshistorien. Det går en del vietnamesere på skolen, som ikke har vært så lenge i Norge, og kjenner dårlig til kristendommen. Da jeg fortalte om at Jesus stod opp fra de døde, utbrøt en av dem forundret: ”Oj, så rart!” Syns det var en ganske artig opplevelse.

 

Men nå skal jeg slutte å mase om praksisen min. Må gå og pakke ferdig.

Ha en velsignet påske-høytid alle sammen.