Header.jpg

InTouch leiren som vi arrangerte i begynnelsen av August ble en

Sovde-sept-02kjempesuksess for alle aldre. Temaet var «Å vandre i Ånden». Mariette Louw fra Sør Afrika var hovedtaler. Hun underviste på en praktisk måte om ånd, sjel og kropp, og viktigheten av å la Den Hellige Ånd få fylle oss og lede oss. Vidar hadde ansvaret for lovsangen. Det var ikke så vanskelig når hele forsamlingen var i full hengivelse fra første strofe. Dessverre var det bare satt av en halv time til lovsang hver morgen. Det opplevde vi som alt for lite, så vi ordnet en ekstra lovsangkveld, og der tok det helt av :) Elisabeth tok seg av mere «jordnære» oppgaver som bl.a. pause-mat, underholdnings kveld og turist informasjon med daglige anbefalinger av diverse utflukter.

Det neste arrangementet her er Disippeltrenings skolen som starter opp den 21. september. DTS'n har et supert stabsteam i høst noe vi gleder oss veldig over. DTS lederne og tre av staben jobbet allerede i sammen i fjor, og i tillegg er det en ny stab. Det er første gang på mange år at tre dts stab fortsetter mer enn ett år. Foreløbig har skolen 11 studenter, men det er plass til flere.

Sovde-sept-03Vidars hovedoppgave denne høsten blir praktisk vedlikehold og oppgradering av senteret, ved siden av lederteam, lovsang, en tjenestereise, noen prekenoppdrag og ekteskapskurs. Etter å ha vært hjemmeværende mens Elisabeth var opptatt med Bibelkjernekurset i våres er han veldig tilfreds med å kunne arbeide på bygningsmassen igjen. De siste ukene har han jobbet med å installere det elektriske anlegget i den første leiligheten som vi bygger i Maison d'en Haut. Vi håper å få den første leiligheten ferdig i løpet av september, og et nygift par på senteret venter på å kunne flytte inn. Det er motiverende å se fremgangen! -bare tre leiligheter og en hybel igjen for å fullføre prosjektet. I forbindelse med lovsangstjenesten reiser Vidar og noen flere herfra til Polen 30/9 til 8/10. Der skal de representere Frankrike under et 24/7 lovsangs- og bønnearrangement i forbindelse med Løvhyttefesten. Vidar opplevde det veldig stort å være med på dette i fjor og er forventningsfull til hva Gud vil gjøre.

Bibelkjernekurset som vi skrev om i forrige brev ble et vellykket kurs. Både studenter og stab kom i mål på en god måte til tross for litt motbakke underveis. Det var fantastisk å høre studentene vitne om hvordan kurset hadde hjulpet dem å vokse i kjennskap og tillit til Gud og Hans ord. Elisabeth har tatt på seg ansvaret for å forberede og lede det neste bibelkjernekurset som vi satser på å tilby våren 2014. Allerede i høst kommer hun til å begynne å jobbe litt med dette. En annen tjeneste på programmet er ekteskapskurset REAPP som vi også nevnte i forrige brev. De siste ukene har vi litt etter litt jobbet oss igjennom alt materialet, samtidig som vi bolk for bolk har holdt kurset for et ektepar i DTS staben som gjerne ville ha litt input. Det var en lærerik og positiv opplevelse for både oss og dem.

Sommerens ferietur som familie tok vi i Frankrike i år. Vi fikk kjøpt oss et flott telt for en rimelig penge på E-bay, og satte av gårde til kysten, nærmere bestemt til Finistere i Bretagne. Der var vi en 5 dagers tid. Det var herlig avslappende, med svømmebasseng på campingplassen og bare 10 meter til lekeplassen fra teltet vårt. Vi var litt spente på hvordan det kom til å gå siden det var vår første campingtur i telt som familie, men alle er enige om at camping vil vi gjenta. En av dagene dro vi til Brest der vi var på en kjempestor båtfestival. Dit dro vi blant annet for å treffe venner fra UiO Norge som skulle dra med et vikingskip til OL i England. Dere har kanskje hørt historien... Det var veldig kjekt både å treffe folkene og få være ombord i et «ekte» vikingskip.

Som de fleste av dere vet har vi fått avslag på vår søknad om videre medlemskap i den norske folketrygden. Dette fikk vi vite torsdag 6/9, og i den forbindelse sendte vi ut en e-post med bønnebehov. Det var fantastisk å oppleve at Gud hjalp oss å finne de rette skjemaene og sørget for godvilje da vi dro til trygdekontoret dagen etter. Damen som hjalp oss der sa at selvfølgelig skal de ta oss inn i den franske trygdekassa. Det er bare et spørsmål om formaliteter. Ingenting virket noe problematisk, og vi er uansett dekket i saksbehandlingstiden. Takk Gud!

Fra 27/10 til 8/11 kommer vi en tur til Bergen. Håper på å treffe mange av dere der! Til slutt vil vi ønske alle en GOD HØST!

Elisabeth & Vidar

«Herren være med din ånd! Nåden være med dere!» (2.Tim.4,22)

---

Bønneboksen:

Vær gjerne med å be for:

 • Barna våre
 • DTSen, spesielt for studentene
 • Turen til Polen. For Vidar og teamet, og resten av familien som skal være hjemme
 • Byggeprosjektet "Maison d'en Haut". Finansiering, arbeidskraft og beskyttelse.
 • Ekteskapskurset REAPP, utbredelse og ledelse
 • Sparingen til ny bil, og at bilen vi har ikke streiker. Vi trenger ca. 6000€ for å handle (har allerede 3500€).
 • Mer godvilje hos den franske trygdekassa

Vi takker for:

 • Guds store kjærlighet, og privilegiet det er å se HAN møte mennesker gjennom arbeidet her.
 • En god og begivenhetsrik sommer.
 • Alle som støtter og oppmuntrer oss på ulike måter.
 • Vekst i antall UiO-arbeidere her i Champagne-regionen og Frankrike generelt.
 • Økning i sparepotten til ny bil, takket være spontane pengegaver og favorabel vekslingskurs.
 • Godvilje hos den franske trygdekassa.