Siril_01_600.jpg

 

Det var en tid med mange utfordringer, men også med vekst. Jeg har i mange år kjent på et hjerte for å se forandringer i Europa, så jeg visste at jeg bare var i Mexico for en periode for å lære mer og å være med å tjene der. For nesten et år siden, hørte jeg om en skole som UIO(Ungdom i Oppdrag) skulle ha på Grimerud, i nærheten av Hamar, kalt: School of pioneering and leadership (Skole for pionerarbeid og lederskap) med et ekstra fokus mot Europa, og jeg kjente at jeg burde dra og ta den. Så her er jeg akkurat nå. Skolen begynte i september og slutter i desember. Så langt har undervisningen vært fantastisk bra; vi får undervisning fra erfarne UIO-ledere om lederskap, teamarbeid, misjon, pionerarbeid med mer. Vi tilbragte også en uke i Krakow, Polen og en uke i Geneve, Sveits, der vi hadde undervisning og blant annet lærte mer om Europas fortid, nåtid og mulige fremtid. Vi er 21 flotte studenter fra 12 ulike nasjoner, og jeg elsker hvordan vi kan oppmuntre hverandre til vekst og lære fra hverandre.

 

Jeg har også gjort litt studier her i forhold til hvordan man kan drive bærekraftig arbeid blant fattige. Dersom du er interessert i å lese artikkelen jeg har skrevet om det, så kan du sende meg en mail, så sender jeg den til deg.

 

Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hvordan neste år kommer til å se ut for min del, men så langt tenker jeg på å først reise til et par ulike steder i den sørlige delen av Øst-Europa for å hjelpe, og finne ut mer om hva Gud’s hjerte er for området. Deretter er planen min å ha funnet et sted hvor jeg kan slå meg ned og tenke mer lang-tids misjon. Selv om jeg ikke er sikker på akkurat hvor og hvordan det kommer til å se ut, så tror jeg det kommer til å involvere arbeid blant barn og ungdommer, undervisning, og arbeid blant fattige. Det jeg vet, er visjonen jeg har for livet mitt, og som jeg hele tiden styrer etter:

 

Siril_02_600Å være med på å starte og organisere prosjekter som vil trekke folk ut av en fattigdoms tankegang og en motløshets ånd og la dem møte Guds kjærlighet og finne håp. Å inspirere og undervise barn og ungdommer til å tro på seg selv og drømme stort, så de kan være med på å forandre sine samfunn og land. Å se individer og hele områder forandret fra håpløshet og fattigdom til velstand og håp ved Guds kjærlighet. Å bruke undervisning som et viktig verktøy i dette, og å påvirke undervisnings-aspektet i samfunnet. Å lære mennesker i Guds legeme hvem de er og hvordan de kan ta sin plass som kongelige som utbrer Guds rike, og finne sitt kall. Å være med på å bringe mennesker innenfor Guds rike sammen på tross av landegrenser, særlig den yngre generasjonen.

 

Vitnesbyrd:

Etter at jeg kom tilbake fra Mexico, hadde jeg en litt utfordrende sommer. Jeg jobbet for å tjene penger til UIO-skolen jeg skulle ta, samtidig som jeg fikk mange spørsmål fra folk om hva jeg gjør med livet mitt. Jeg merket at jeg begynte å bli litt motløs og jeg begynte å spørre meg selv om hva jeg egentlig driver med, og om jeg tar de riktige valgene.

 

Men jeg er glad for at Gud er så trofast, og at han kan bruke overraskende virkemidler for å oppmuntre oss. En dag da jeg jobbet som servitør for en tysk reise-gruppe, spurte guiden deres meg om hva jeg gjør på og skal videre. Jeg forklarte raskt, og forventet at han skulle stille kritiske spørsmål. Men i stedet bare så han på meg og så: ”Det du gjør er helt rett”. Han så hvor overrasket jeg ble, og fortsatte: ” Ikke hør på hva andre sier. Så mange mennesker vil bare sitte på et kontor, og få er villige til å gå ut og gjøre det praktiske arbeidet. Du har valgt helt rett”. Så vidt jeg vet var han ikke engang kristen, så dette viser at Gud kan bruke kreative måter for å få frem budskapet sitt.

 

Den samme uken fikk jeg også fikk jeg også overraskende en pengegave fra noen ungdommer i menigheten, og jeg fikk oppmuntrende mailer fra et par venner i Mexico der de gav utrykk for hvor stor tro de har på meg og på mine drømmer. Så jeg var bare så takknemlig til Gud for at til og med når jeg ikke har stor tro på meg selv om drømmene mine, så gjør han det, og også mange mennesker i livet mitt.

 

Siril_03_600Et annet herlig vitnesbyrd for meg er å høre alle de gode rapportene fra skolen jeg var med på å starte i Mexico i fjor. I år har de doblet størrelsen, og også fått inn flere arbeidere. Så langt i år har flere av de nye elevene tatt imot Jesus, og de har også sett radikale helbredelser. Elevene på videregående strevde i fjor med å klare å bestå eksamener, og jeg strevde med hvordan jeg kunne motivere dem. Men på deres første eksamen i år, stod hver eneste en av dem, og flere med svært gode karakterer! De forteller meg også om hvordan stemningen i klasserommet er veldig bra, og at de blant annet hadde en dag der de spontant tilbragte flere timer i Guds nærvær mens de ba og profeterte over hverandre. Så selv om det kan være litt tøft å se andre se gjennombruddene som jeg ønsket så sterkt i fjor, så gleder jeg meg over det, og ser at dette også er frukt av noe som jeg var med på å så.

 

Støtte:

Jeg ønsker å bygge et godt nettverk av folk som er med å støtte meg, særlig i bønn. Uten bønn, kan lite bli utrettet i Guds rike, og jeg tror at man særlig i leder- og pionér-situasjoner kan være sårbar og trenger ekstra støtte og beskyttelse for å kunne stå i tjenesten. Hvis du kjenner på at du vil være med å be for meg regelmessig, så vil jeg være glad hvis du sier i fra, så jeg kan kjenne støtten av å være klar over det, og også sende bønne-emner og takke-emner.

 

Siden jeg planlegger å fortsette med det jeg gjør i lang tids perspektiv, trenger jeg også å bygge opp regelmessig økonomisk støtte. Gaver er alltid satt pris på, men dersom du kunne tenke deg å forplikte deg til et fast beløp for en tid, så ville jeg også satt pris på å vite om det, så jeg kan se hva jeg har å regne med. Ved å støtte meg enten på den ene eller andre måten (eller begge), så betyr det også at du er en del av det jeg gjør, og at mine gjennombrudd og vitnesbyrd også er dine. Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å kontakte meg.

 

Bønne emner:

  • At Gud vil fortsette å vise meg sitt hjerte, og øke min intimitet med ham og min lidenskap for ham.
  • At Gud vil gi meg klarhet i hvilke skritt jeg skal ta videre, og fred i prosessen.
  • For gode mennesker jeg kan jobbe sammen med

 

Kontakt informasjon:

Siril Vaktskjold.

Tlf: +47 90196567

Hjemme-adresse: Klauvaneset 75. 5108 Hordvik. Norge

E-mail: siril.vaktskjold@gmail.com

Blogg: jegvilforandreminverden.blogspot.com

Kontonummer: 97132183280