sovde_001.jpg

I tillegg får de opplæring og øvelse i å gi videre det de har oppdaget. Vi synes det er helt supert å kunne tilby dette kurset fra University of the Nations på fransk. Takk til alle som har bedt! Studenten fra Kamerun som vi nevnte i forrige brev fikk ikke visum i tide, mens en annen meldte seg i siste liten så vi endte opp med seks studenter. I tillegg har vi hatt en deltidsstudent til enkelte uker og 9 deltakere utenfra til et åpent studie av Åpenbaringsboken i pinsehelgen -Veldig bra! Nivået på bibelkunnskapen studentene hadde fra før er veldig varierende, men alle henger godt med og får kjempeutbytte av både undervisningen og oppgaveskrivingen.

 

Elisabeth er stab og medleder på Bibelstudiekurset. Dagene flyr avgårde med undervisning, gruppesamlinger, planlegging, retting etc, ved siden av amming, babystell og litt hjemmeliv med familien. Vidar har permisjon fra en del oppgaver på basen for å kunne ta seg mer av hus og barn om dagen, men han har også vært involvert i kurset med undervisning, lovsangsledelse, matlaging m.m. Det er litt vel hektisk til tider, men Gud gir oss styrke, inspirasjon og nåde til å arbeide med glede og ta vare på hverandre midt i det hele. Han er vår styrke!

 

sovde_002Ellers vurderer vi å flytte. (Ikke til slottet dere ser på bildet, haha...) Et lite hus som hører til UiO senteret blir ledig denne sommeren, og vi lurer på om vi skal flytte dit. Det vil bli mindre fyringsutgifter (!), mindre kjøring, mindre husarbeid... men også mindre plass. Vi ser flere fordeler knyttet til å bo i gangavstand fra basen, men det er ikke bare bare å skulle flytte. En stor ulempe er bl.a. at det vil innebære bytte av skolekrets for barna. Vi tenker også på kontakten med naboene etc. Vær gjerne med å be om at Gud skal lede oss og skal hjelpe oss å ta en god avgjørelse. Han er vår rådgiver!

 

sovde_003Det går bra med barna. Arn Johan er en fornøyd og sosial liten gutt som sprer mye glede rundt seg både i familien og på UiO senteret. Karen Elida fylte nylig fem år. Hun fryder seg over egen «stor» sykkel og henger gjerne med Pappa og storebror på sykkeltur. Å stelle med lillebror er også helt topp. Forøvrig liker hun seg også bedre og bedre på førskolen. Joel Mathias gjør det bra på skolen. For noen dager siden kunne han stolt fortelle at han er en av de tre beste i klassen i matematikk. Han blir også flinkere og flinkere til å lese og skrive både fransk og norsk. En av drømmene hans er å bli astronaut slik at han kan oppdage hva som er utenfor det kjente universet. Han liker også bibelen, fotball, spill, musikk og tull og tøys.

 

Når det gjelder stabsituasjonen på basen ser vi fremgang. Ei fransk dame som kom i slutten av mars jobber deltid med vertinnearbeid. Hun kunne fortelle at Gud hadde talt til henne om Le gault allerede i september. Veldig oppmuntrende! Så for to uker siden kom det enda to nye stab som Gud har kalt hit. Begge trenger å lære seg fransk og arbeidsoppgavene deres skal defineres etterhvert, men det er allerede en stor glede å ha dem her. Det har enda ikke kommet noen som kan overta regnskapet (bønneemne i vårt forrige brev), men Sybille får litt

avlastning fra en annen i staben mens hun leder Bibelstudiekurset, så det fungerer greit. Ellers har vi hatt flere volontører innom i det siste. De har gjort en knallbra innsats med praktisk arbeid og oppussing av tre soverom.

 

I sommer tar vi turen til Norge alle fem, fra 12 Juli til 16 august. Det blir en skikkelig rundtur til både Østlandet, Vestlandet, Rogaland, Sørlandet og Go-fest i Stavern. Gleder oss veldig til å presentere Arn Johan og treffe igjen familie og venner! Ta gjerne kontakt! Vi kommer til å ha med oss Elisabeths norske mobil 938 83 306.

 

Til slutt ønsker vi dere alle en G¤D S¤MMER! Gud velsigne dere!

Vennlig hilsen Elisabeth & Vidar Søvde

YWAM Frankrike