Vi har holdt sammen i flere år – først og fremst for å be for byen. Et høydepunkt i nettverkets liv er to dager hvert semester. Da drar vi ut av byen for å være sammen, bygge vennskap, drøfte veien videre for arbeidet i byen og selvsagt for å be. Men viktigere er det at vi møtes til bønn hver onsdag morgen. Vi var sammen i dag morges – femten av oss. I går kveld kom jeg tilbake fra todagerssamlingen.

«Se, hvor godt og hvor liflig det er at brødre bor sammen!» står det i Bibelen. Det dekker virkelig det vi opplever når vi er sammen. Vi spiser sammen. Vi snakker sammen. Vi deler det som ligger oss på hjertet. Det er mer enn en klisje når vi sier at vi er ikke bare brødre, vi er venner! Der er selvsagt ikke så lite som skiller oss om vi skal diskutere alle lærespørsmål. Men vi har lovet hverandre å beskytte hverandre og støtte hverandre. Gjennom årene har vi erfart at det også er mer enn ord; det er en realitet. Jeg vet hvor jeg kan finne venner som både forstår meg og ber meg.

En del av samlingen, kanskje spesielt denne gangen, var samtalene om veien videre for bønnen og arbeidet i Bergen. Eller bedre: Hvor er det Gud vil vi skal bevege oss i dagene som kommer? Hva er hans planer for byen vår? Det ble noen spennende sesjoner. Vi ser at Gud ønsker å reise opp en hær av bevisste kristne som på en våken og avgjort måte kan representere Guds rike på alle områder i arbeids- og samfunnsliv. Under bønnen ga Gud visjoner som bekrefter hvor viktig bønnen for byen er – den bereder kongens inntog i institusjoner og organisasjoner. Den røde løperen rulles ut for kongen på den hvite hesten!

Mandag kveld fikk vi støtte av forbedernettet under ledelse av Ann Christin Strøm. Sammen fikk vi en fin kveld med mye inspirasjon og oppmuntring.