Jeg hadde ikke anledning til å følge pavebegravelsen i formiddag. Men jeg så noe av reprisen i ettermiddag. Den ble veiledet av pater Kjell Arild Pollestads kyndige forklaringer og kommentarer. Det ser ut som nordmenn flest forbinder ham med god mat og vin. Men dagens Dagblad har gitt ham en sjanse til å vise oss en Pollestad som forbilledlig står frem som livets uredde forsvarer – så velsignet fri fra politisk korrekthet at en kan bli varm om hjertet.

”Abort har kostet oss to tsunamier,” står det i overskriften. Og et lite stykke ut i intervjuet sier Pollestad: ”Abort er en alvorlig synd på linje med drap. Hvis en kvinne tror på Gud, må hun skrifte og angre. Da får hun tilgivelse. Feminismen har gjennom tretti år kostet flere menneskeliv enn nazismen og kommunismen til sammen. Siden selvbestemt abort ble innført i 1975, har det kostet oss minst to tsunamier. Systematisk er en firedel av årskullet fjernet.”

Jeg kan ikke sitere alt. Se gjerne hele intervjuet på http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/04/08/428278.html

Men et sitat til må være med. Det handler om paterens egen fødsel: ”Min mor var syk og lå i en døs på sykehuset. Hun hørte fra dem som sto rundt henne at «her må vi ta abort». Hadde det ikke vært for en gammel overlege, ville jeg selv havnet på søppeldynga.”

Intervjueren kaller Pollestad reaksjonær. ”Er det ikke godt å endelig få fram din reaksjonær side?” spør journalisten. ”Jeg har aldri lagt skjul på dette, men jeg er glad for at Dagbladet gir meg en anledning til å gjenta det.
Og det er jeg også glad for!