jenteweekend_02.jpg

Vel fremme blei dei mottatt med varm spagetti og god forkynnelse av Miriam Haaland om kva vi har i frelsen.

 

Lørdag gjekk smertefritt frå seg med mange spennende seminarer som omhandlet det profetiske. Jenter fra veien bibelskole forkynte og tok det ut i praksis på områdene, profetisk sang, profetisk kunst og profetisk dans.Det var jevnt fordelt på dei tre gruppene og spenningen var stor. Profetisk sang seminaret ble holdt av Ragnhild Klungre, Ida Helene Mo og Jannet Steintun. på seminaret  sang jentene salmer over kvarandre og det dei opplevde den helige ånd ville si. Mange ble sterkt berørt av ord som ble profetert inn i livet deres. Og mange tok nye steg i det å synge ut ord i stede for å seie dei. Seminaret om profetisk dans var det Johanna Bouvin og Kamilla Nautvik som hadde. Der ble det fokusert på å uttrykke budskap og kommunisere med Gud igjennom dansen. Jentene fortalte at de fekk nye åpenbaringer når det gjelder Gud og dans. Seminaret om kunst innen det profetiske ble også en sukses. Iselin Rognsvåg og Ingrid McKibben er begge to som lever i dette med å bruke kunst for Gud. Dei forkynte om dette og etterpå ble det en praksisbit der jentene tegnet profetisk, mange for første gang. Det var mange som blei møtt av maleriet dei sjølv hadde laget. Det var en kjekk morgon med tre gode seminar.

 

Vi hadde så en god pause med boller fra Iren Aglen og Astrid Paulsen som smakte fantastisk! Men programet var tett og etter pausen rullet det videre med ulike poster. Desse postene handlet om å betjene jentene på best mulig måte fra Gud. Alle som ledet dei ulike postene var klare for å gi det dei hadde fra Gud til oppmuntring for den enkelte. Mange ble sterkt berørt av Guds nåde igjennom fotvask og masasje, forkynnelse av at de er Guds Kongsdøtre, osv. Det ble en god stund med betjening av den enkelte. Det ble også tid for å stille spørsmål om sex og samliv og vi fekk ein god og viktig prat rundt det.

 

På kvelden var det tid for 80-tallsfest og standaren var høy når det gjaldt kostyme fra tida tilbake. Det var tydelig å sjå at her hadde ein vore i skuffer og skap hos ho mor. Vi danset og hadde eit lite show mens middagen blei servert. Det ble rett og slett ein God Kveld som eg trur alle koste seg på. Etter 80-tallsfesten endret fokuset seg litt, Elisabeth Utne forkynte om det profetiske, om kva som er profetisk og kva som ikkje profetisk. Spennende og viktig undervisning i denne tida vi lev i. Vi ble utfordret på å tenke over i kva ånd vi profeterer.

 

Då vart det også naturleg avslutning av kvelden å tre inn i lovsang og dele ord vi fikk over kvarandre. Ei jente blei så møtt av ord ho fekk, at ho bestemte seg for å følge Jesus. FANTASTISK! Det er dette vi lever av. At mennesker ska bli så berørt av Guds kjærlighet at de vil velge å følge han. Det er så flott!

 

Søndag var det vasking, alt vi gjer, gjer vi for herren! Og vaskinga blei strålende! Me fekk også tid til å hørre litt vitnesbyrd. Fleire fortalte at dei var så møtt av Gud og at dette hadde vert den beste helga på lenge.

 

Det har vert ei hektisk helg med fullt program og lite søvn,  men tross dette har vi kost oss så masse! Det er godt å vere jente å trekke seg litt bort iblant.

Tekst og bilder: Stine Angeltveit