Skjermbilde_2012-09-25_kl._06.22.23.png

Skjermbilde_2012-09-25_kl._06.22.23Påsken 2013 blir det ny tur til Israel. Sabra Fokusreiser står for turen, og Anne Grethe og Terje Gilje og Mona og Øyvind Furnes blir med som reiseledere. Her er litt av det de skriver om  turen:

---

Israel er et land fylt av kontraster og fantastisk vakkert! Her blandes det moderne samfunnet med mange tusen år gammel historie.

Vi inviterer dere med til den del av verden som gjerne beskrives som begivenhetenes midtpunkt - før og nå. Landet, folket, historien og kulturen slik vi kjenner det fra Bibelen, stedene der Jesus vandret og ikke minst Guds levende menighet i Israel i dag - det er dette vår påsketur handler om.

VISJONEN er å bygge bro til og utvikle fellesskap med messiastroende jøder, for på denne måten å være med på å bygge enhet mellom jøde og hedning (Efes 2,14-15). Don Fintos bok: «Ditt folk er mitt folk» belyser dette temaet på en god måte, og vi anbefaler deg å lese denne boken som en forberedelse for ditt opphold i Israel disse påskedagene.

HOVEDMÅLET MED TUREN er å være med å bidra til nettopp dette. Vi prøver å legge til rette for at flere får møte og etablere fellesskap med representanter for Jesu disipler i landet i dag. Vår overbevisning er at det er kraft i dette fellesskapet, og at det vil være til velsignelse for vårt land og våre menigheter og forsamlinger her hjemme. Bibelen sier at vi som troende er «podet inn på oljetreet» (Rom 11), og det er vårt håp og vårt mål at denne turen skal være med på å gi oss mere innsikt i hva dette egentlig betyr for oss – finne våre røtter tilbake i det gamle testamentet.

LOKALE GUIDER er unge, messiastroende jøder som bor og lever i landet i dag. Sahar vokste opp i en sekulær familie i Jerusalem, og er såkalt «sabra». Andrey kom til Israel sammen med sin familie som gutt fra Ukraina, og representerer på denne måten en av de mange jøder i landet i dag som har gjort «aliyah». Begge to har tjent som soldater i det Israelske forsvaret (IDF). De er i dag aktive troende i sine lokale menighetsfellesskap: Revive Israel (se youtube/revive israel) i Jerusalem, og Tents of Mercy (www.tents-of- mercy.org) som har tilholdssted i Haifabukten. Begge er autoriserte guider.

GUIDING PÅ ENGELSK: For at deltagerne skal få et unikt møte med Israels samfunn og kultur, er begge våre guider lokale. Vi ønsker å benytte oss av deres kjennskap til Bibelen, det messianske miljøet i landet samt det israelske samfunnets generelle utfordringer, og vil la guiding og undervisning gå «hånd i hånd». Dette vil i hovedsak foregå på engelsk, og alle deltagere på turen bør kunne forstå engelsk på et vanlig nivå.

«TENTS OF MERCY» er også et menighetsnettverk i nord-Israel som vi har knyttet et vennskapsforhold til over lang tid. Særlig har den flere tusen år gamle byen Akko berørt oss, og etter mange besøk i den messiastroende menigheten der, har det etterhvert utviklet seg et nært vennskapsforhold til mennesker i Katzir Asher (www.harvestofasher.org). Vår påske er denne gangen sammenfallende med jødisk Pesach, og som en del av markeringen vil vi prøve å få til et jødisk påskemåltid sammen med menigheten på selve påskekvelden. Vi vil også vandre i gamlebyen, der en av gatene er oppkalt etter norske Kong Sigurd Jorsalfar, høre mere om hans opphold her under korsfarertiden og hvordan dette naturligvis er en del av vår felles historie."

Les mer om turen og meld deg på ved å følge linken nedenfor:

Skjermbilde_2012-09-25_kl._06.25.22