Bakgrunnen er at vi på et av de siste bønnemøtene i Pastoralnettet gledet oss sammen over avisenes rapporter om svar på bønn på to av de områdene vi har proritert oh hvor det kan måles:

1. Kriminaliteten i Bergen er på vei ned – Kardemommebytilstander kaller BT det.
2. Skilsmissestatistikken viser at tallet et synkende i Hordaland (i motsetningen til resten av landet).
Som en sa på et av bønnemøtene – Vi ber, Gud svarer og avisene melder om bønnesvaret!

Men der er en form for kriminalitet som er stigende – gatevold og fyllebråk – spesielt omkring helgene og i den delen av Bergen som har fleste skjenkesteder. På et annet bønnemøte – i staben i Kristkirken – opplevde Eilif Nilsen at Gud kalte oss til å gå inn i konkret bønn ved å gjøre det på stedet, altså i byens sentrum. På neste møte i nettet ble vi enige om å gå inn for dette.

Politiet har en viktig oppgave på byen. Natteravnene gjør en stor innsats. Men vi kan bidra med en annen dimensjon – for vi har en Gud som svarer på bønn.

I kveld begynte vi. Gud velsignet oss med oppholdsvær, vindstille og fin temperatur! Værmeldingene lovte oss regn og vind. Som sagt vi møttes i gatekapellet, priste Gud (Magnar Børnes ledet oss – ”Du er den høyeste”, ”Navnet Jesus” - ”for det navn må ondskap vike, for det navn må ondskap fly”). Så spredte vi oss ut på første vandring. Noen ble med lenger og tok en neste tur ut,

Vi fortsetter neste fredag – møtes samme sted klokken 22 og fortsetter så lenge der er noen som ønsker det.