Siril_001.jpg

Ny skole

– Da jeg fikk tilbudet, bestemte jeg meg for at dette er en så stor og lærerik utfordring at jeg bare måtte si ja.

Skolen hun skal lede er en nystartet ungdoms- og videregående skole for fattige ungdommer i Tijuana, nord i Mexico.

– Veldig mange barn får ikke utdanning utover barneskolen i Mexico fordi det koster penger og ikke er obligatorisk.

– Hos oss skal 50 elever fra fattige familier få gå gratis på skolen, forteller hun.

Skolen drives av den kristne organisasjonen «Rancho de sus Niños». Et amerikansk ektepar startet organisasjonen, som også driver barneskole og barnehjem, for 20 år siden.

Alt arbeidet finansieres av gaver fra støttespillere og faddere.

– Jeg kom i kontakt med organisasjonen da jeg gikk på bibelskole i California i to år.

Bergenskvinnen har allerede jobbet frivillig for organisasjonen i ni måneder. Forfremmelsen til rektor gir ingen lønnsøkning.

– Jeg får kost og losji, samt litt lommepenger. Det er helt greit, sier Siril.

Siril_002

Vil gjøre forskjell

Hun synes det er litt absurd at hun bare fire år etter å ha avsluttet lærerutdanningen i Bergen, blir rektor.

– Jeg har ledd litt av det selv. Mange synes det er morsomt, mens mange sier dette er midt i blinken for meg.

Selv om hun innrømmer at oppgavene hun tar fatt på overvelder henne litt, har hun tro på at det vil gå bra.

– Jeg tror jeg er en god lærer, og jeg liker å organisere og administrere. Og så sier jeg som

regel ja til en utfordring, selv om det skremmer meg.

Storesøster

Siril har vært aktiv i menigheten Kristkirken i Bergen i mange år og har jobbet mye med barn. Det tror hun er verdifull erfaring å ha med seg.

– Dessuten er jeg storesøster, og vant til å sjefe, spøker hun.

Gudstroen er en viktig drivkraft for Siril Vaktskjold.

– Jeg tror at når man gjør det man ble skapt for å gjøre, får man et mer meningsfullt liv. Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med misjon og å hjelpe fattige, sier hun.

Du kan følge Sirils arbeid og liv i Mexico på bloggen hennes: jegvilforandreminverden.blogspot.com.