På-turné-nå.jpg

This time for Africa, sang vi i forbindelse med Fotball-VM i Sør-Afrika i 2010. Søndag 29. september blir en annerledes gudstjeneste i Kristkirken. Da får vi besøk av Watoto barnekor fra Uganda, og det blir garantert en minneverdig opplevelse. Disse barna har opplevd mer smerte og lidelse enn de fleste av oss kommer i nærheten av, men de har også fått møte godhet og nåde, og utstråler både livsglede og fremtidstro.

Stor plakatNorgesturne

De nærmere 30 barna som kommer er alle berørt av krig og uro i hjemlandet, Watoto-stiftelsen tilbyr omsorg for foreldreløse og sårbare barn og kvinner i Afrika. Arbeidet ble startet som en respons til de omfattende lidelsene forårsaket av krig og sykdom.

Elin Constanse Møller Gilje besøkte arbeidet i Uganda i 2009, og ble grepet av de mange menneskeskjebnene hun møtte. Nå er hun sammen med Tarjei + Miriam og Kristoffer Karlsen ansvarlig for besøket i Kristkirken. Koret er i Norge på turne, og skal blant annet også opptre i Salt Bergenskirken og i Pinsekirken Tabernaklet.

Watoto forteller at de vil redde enkeltpersoner, for deretter å hjelpe hver enkelt til å bli en leder i den delen av samfunnet de deltar i, slik at de igjen kan bidra til å gjenoppbygge sitt land.

Watoto-modellen inkluderer psykisk helse, medisinsk behandling, blant annet HIV/AIDS-medisinering, formell og teknisk utdanning, traume-rehabiliteringsprogram og åndelig utvikling.

10.000 innen 2023

Watoto ønsker å bidra til en ny generasjon av afrikanske ledere, som gjennom å få muligheten til å tilegne seg akademiske og praktiske ferdigheter, integritet og kristne verdier, kan delta som konstruktive samfunnsborgere. Målet deres er å tilby omsorg til 10.000 barn i Uganda innen 2023, samt å videreføre modellen til andre land på kontinentet slik at de raskere kan hjelpe flere foreldreløse barn og sårbare kvinner i Afrika.

Sterke spor

Det blir ingen tradisjonell preken denne søndagen, vi kjenner oss trygge på at korets budskap vil sette sterke spor i oss. Det vil også bli anledning til å gi en gave til Watotos arbeid. Etter konserten blir det servert middag i kirken.