Sommer_i_Champagne.jpg

Sommer_i_Champagne

Vi har hatt den store glede av å tilbringe 4 uker i Frankrike hvorav den siste tredelen var lagt til Le Gault-Soigny, på UiOs base hvor familien Søvde bor og tjenestegjør.

Det kommer en dag da Gud skal gjøre alle ting nye, men i mellomtiden får vi nøye oss med å vedlikeholde det som vi er gitt. Basen består av flere relativt store hus spredt rundt i en liten, koselig landsby som i grunn ikke er mer enn et lengre veikryss i et bølgende landskap av åkrer. Disse husene trenger vedlikehold, reparasjoner og fornyelse for å kunne betjene alle studentene som igjen­nom året blir trent til å følge Mesteren og gi videre det de selv har fått slik at samfunnet kan bli forvandlet.

Det var givende å få se hvordan støtten fra Kristkirken hadde kommet til nytte, blant annet i helt nødvendige utskiftninger av vinduene. Vårt beskjedne arbeidsbidrag besto blant annet i å forvandle en mosegrodd mur til et høvelig skue og klargjøre et gjerde for maling ved hjelp av nitidig pussearbeid. Da kunne det innimellom være godt å minne seg selv om at: ”alt arbeid skal dere gjøre helhjertet, for det er Herren og ikke mennesker dere tjener (Kol 3:23)” og vite at praktisk arbeid for Herren er en svært åndelig tjeneste!

Utenom arbeidstid tilbrakte vi mye tid sammen med familien Søvde, og det var veldig berikende å få være sammen med dem og også få høre mer om arbeidet i Frankrike. Vi følte oss utrolig godt tatt vare på og ble veldig velsignet selv, blant annet med gode måltider og noen korte turer i en vakker region. Sist men ikke minst fikk vi praktisert mye fransk.

Vi har hatt et strålende opphold i Champagne og kan an­befale alle som vil støtte misjon og som er nysgjerrige på Frankrike om å melde seg som frivillige for en kortere og lengre periode. Det er en super måte å bruke ferien på!

Arne Kristoffer og Miriam Haaland