Serbia4_Sabos.jpg

Viktor og Xenija leder pinsemenigheten i Subotica, en stor by i det nordlige Serbia, Viktor som pastor og coach, Xenija som bibellærer. Jeg har besøkt menigheter i store deler av Serbia og i Montenegro og Bosnia sammen med ham. Det er fint å se den respekt og glede han tas imot med i menigheter også utenfor pinsebevegelsen. Han samler også pastorer fra hele Serbia til fellesskaps- og inspirasjonsdager og leder det menighets-nettverket i pinsebevegelsen som dekker den nordre delen av Serbia, og samarbeider aktivt med pastorer i hele eks-Jugoslavia og internasjonalt.

Viktor er trener og visjonær. Han har alltid rundt seg en gruppe unge menn som han trener til tjeneste. Han ønsker å se en bevegelse som er på offensiven i landet, og ett viktig skritt, sier han, er å få i stand et institutt for trening og skolering av nye ledere. Han lengter etter at flere forbedere og misjonsengasjerte i verden skal innse Serbia strategiske betydning for hele Europa.

Serbia3For noen år siden hadde jeg sammen med Viktor den største opplevelsen jeg har hatt i Serbia. Vi besøkte Leskovac helt sør i landet. Der har de opplevd en omfattende vekkelse blant rom-folket (sigøynerne). Viktor Sabo har et stort hjerte for dette foraktede folket og har engasjert seg sterkt for dem i og rundt Subotica, både med evangelisering, møter og med mikrofinans! Det er derfor ingen overraskelse at ekteparet kommer rett fra et nytt ukelangt fremstøt for rom-folket når de kommer til Bergen, denne gangen både i Subotica og i Apatin sammen med en Zvesdan, en rom-medarbeider som vi også støtter litt fra Bergen, og med et team fra Leskovac. I slutten av april gjorde de for øvrig et spesielt fremstøt for å kineserne i byen, da med hjelp av et ektepar fra Hong Kong!

Kristkirken er privilegert som får være med i arbeidet i Serbia og Bosnia gjennom bønn og økonomisk støtte. Benytt anledningen til å møte Xenija og Viktor Sabo de dagene de er her. Du kan ikke unngå å bli smittet av utfordringen fra noen av de landene i vår egen verdensdel som trenger medarbeidere for evangeliet både i og utenfor grensene deres. Jeg legger ikke skjul på at jeg skulle ønske at vi kunne øke vår støtte til denne delen av eks-Jugoslavia betraktelig.

Reidar Paulsen

Serbia2