I formiddag var det Kristkirken i kirkesal nord (vi får vel kalle den for det nå?), i ettermiddag BergensKirken i kirkesal syd. Ja, de flyttet inn i begynnelsen av januar. Men dette er den offisielle åpeningshelgen med samlinger flere dager på rad. Jeg var invitert til det som altså er åpningsgudstjenesten.

BergensKirken har gjort en kjempeinnsats med å gi kirkesal syd sitt preg. Det samme gjelder rommet mellom den og kafeteriaen; de kaller det loungen; vi har spøkt med å kalle det smutthullet. Samtidig har de altså pusset opp kafeteriaen og korridoren utenfor.

Det er en sann glede å oppleve både lederskap og menighet. Visst har BergensKirken en noe annen filosofi for både menighet og gudstjeneste enn vi har. Men det er vel i aller høyeste grad en fordel at vi er forskjellige når vi skal arbeide tett innpå hverandre? Og det som skiller oss, er smått sammenlignet med alt det som samler og binder oss til hverandre.

Guds velsignelse over BergensKirken! Hjertelig velkommen i Kanalveien 90!

BergensKirkens websider