Daniel_og_Camilla_-_Russ_2011_-_txt-small.jpg

Tekst og foto: KRISTINE ØYVANG - Dagen

- Vi er jo faktisk den samme personen når vi er russ, vi står for akkurat det samme, sier Camilla. Dette er en tid hvor jeg får bygge gode relasjoner. Jeg blir bedre kjent med de som jeg kjente fra før, men jeg blir også kjent med flere nye. Vi gjør mange ting sammen som venner og som klasse og jeg får gode samtaler med flere.

- Jeg håper at jeg er den samme nå også, at jeg er preget av evangeliet uansett. Det er en glimrende anledning til å få gode samtaler, man får lett kontakt med andre russ, sier Daniel.

- Russekortet mitt sier noe om hvem Gud er, det bærer preg av evangeliet. Noen har ledd av det, mens andre har sagt at det er det mest meningsfulle kortet de har sett. Det er uansett et lite såkorn, sier Camilla.

Forkynnende russ

CamillaRBegge er medlem i Kristenrussen. Kristenruss-treffet i Kragerø var viktig for dem.

- Det var godt å komme sammen med kristne russ fra hele landet, sier Camilla.

- Det var på en måte en helt annen ånd. Mennesker er mildere og det var mye hjerterom og kjærlighet, sier Daniel.

Både Camilla og Daniel har de røde buksene fulle av forkynnende merker. De legger lite skjul på hvem de tror på. Camilla har laget en kunstnerisk variant hun har brukt flere timer på, Daniel brukte rundt 20 minutter.

- Det er akkurat som om buksa sier noe om hvem personene er, sier Camilla.

- Første gang jeg satt på en buss med denne buksa, kjente jeg på en veldig menneskefrykt. Russekortet er også tydelig. ”Hva vil folk tenke og si?” tenkte jeg. Det er egentlig ulikt meg, jeg er vanligvis frimodig med troen i møte med mennesker. Det har heldigvis prellet av nå, sier Daniel.

Vil bety en forskjell

Russeknuter bryr Daniel seg lite om, mens Camilla har 23 knuter. Det finnes nasjonale knuter, spesielle knuter på hver skole og i tillegg har kristenrussen sine egne. Russeknuter er spesielle og rare handlinger man skal gjøre for å få en liten gjenstand i russelua.

DanielS- Denne tida handler ikke om å prøve å unngå å gjøre minst mulig galt, men jeg vil være progressiv, sier Daniel og forteller om sin sterkeste opplevelse:

- En kveld vi var i Kragerø gikk vi for å kjøpe Kebab. Der fikk vi samtale med to stykker om Jesus og fikk be for dem. Men jeg slapper godt av, eget strev legger ikke noe til, sier Daniel.

- Jeg er veldig sikker på hva jeg står for og er ikke bekymret for de grensene jeg har, sier Camilla og forteller en opplevelse:

- Under russedåpen fikk jeg gode samtaler med folk. Jeg så noen som var alene og tenkte på hvordan jeg kunne se de og gjøre at de hadde det bra. Så lenge hjertet er koblet på Gud, flyter det ut fra det, avslutter Camilla.

Publisert i Dagen 9. mai 2011 – Gjengitt med tillatelse