OWL_Facebook-Cover.jpg

I 2009 møtte jeg Watoto-barna i Uganda. Det gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg. Derfor er det en stor glede å fortelle at Watoto-koret førstkommende søndag, 4. oktober, kommer tilbake til Kristkirken to år etter at de var her sist. Koret består av barn som har mistet sine foreldre i krig eller sykdom, men som har fått en ny familie i Watoto. Til tross for deres vanskelige historie er de barn som er fulle av glede, håp og tro på fremtiden. De har fått et nytt liv og sprer videre budskapet om en kjærlig og god Gud.

Koret som kommer til Bergen består av 30 personer, som synger og danser som bare afrikanere kan. Turneen har de kalt «Oh What Love», og den presenterer vitaliteten i det nye Afrika. Den urbarne lyden, fargene og dansen tar publikum med på en emosjonell reise fra dyp fortvilelse til en gledelig fest, gjennom historiene barna deler.

Hensikten er å skape oppmerksomhet rundt situasjonen til foreldreløse barn og sårbare kvinner i Afrika. Koret setter fokus på problematikken tillknyttet HIV/AIDS, tidligere barnesoldater i Nord-Uganda og fattigdom. Samtidig er konserten sterkt preget av glede, håp og framtidstro.

Alle barna i koret har mistet enten en eller begge foreldrene sine i krig eller på grunn av sykdom. Nå bor de i en av Watotos barnelandsbyer. Barna som får mulighet til å turnere med koret får på en unik måte erfaringer fra andre kulturer, og får utvidet sitt verdensbilde. Ofte erfarer de økt selvtillit, og opplevelsene er til berikelse for barna på mange områder.

Korene har besøkt store deler av verden, som for eksempel Uganda, Kenya, Sør-Afrika, Australia, Asia, Canada, USA, Sør-Amerika, Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Danmark og Norge. Både kongelige og hjemløse har fått oppleve koret som sprer glede og varme i hele verden.

Dette er virkelig noe å få med seg! Dette passer både for kirkefremmede og faste Kristkirke-gjengere.