Barn og unge forfølges for troen på Jesus

Kidnappet jente Egypt.jpg

I anledning “Søndag for forfulgte kristne” den 18. november publiserer vi denne artikkelen som setter fokus på alle de barn og unge som rammes av forfølgelse for sin tro på Jesus.

Skrevet av Stig Magne Heitmann, Faglig leder i Åpne Dører

«Barna utgjør en overveldende stor prosent av dem som må bære følgene av forfølgelse. De er de mest sårbare. Konsekvensene varierer: Noen får enda mindre tilgang på allerede begrensede ressursene i samfunnet. Det kan være primære behov som tilgang på mat og vann. Andre mister mulighet til skolegang, utdanning, arbeid og deltagelse i samfunnet generelt. Noen opplever å miste en eller begge foreldrene, opplever direkte vold, eller de må leve på flukt. Listen er lang.»  

Slik presenterer Åpne Dører temaet for årets fakkeltog for forfulgte kristne og «Søndag for forfulgte kristne» i november. På en introduksjonsfilm møter vi colombianske ni år gamle Sofia som må sendes til barnehjem for å finne beskyttelse etter at faren ble drept fordi han som pastor forkynte et budskap som utfordret geriljaen, den etiopiske gutten Wasihun på tolv år som opplevde at hans far ble drept på grunn av troen på Jesus, et glimt av barn i Nord-Korea som aldri blir fortalt om Jesus fordi foreldrene vet at det kan føre til at hele familien havner i fangeleir, den fem år gamle indonesiske jenten Trinity som ble hardt skadet da en brannbombe ble kastet inn på lekeplassen ved kirken, den tretten år gamle Noeh fra Irak som måtte flykte sammen med familien da IS inntok byen deres og som har vendt tilbake til et hjem i ruiner og den seksten år gamle kristne jenten Poonam som ble kidnappet av hinduekstremister i India.

Trinity ble sammen med tre andre barn, Alvaro, Intan og Anita, alvorlig skadet over hele kroppen da en terrorist kastet en brannbombe inn på lekeplassen utenfor en kirke etter søndagsgudstjenesten i november 2016. Intan døde av skadene dagen etter.

Ingen kristne barn i Nord-Korea

«Det er ingen kristne barn i Nord-Korea,» var overskriften i en artikkel publisert av Åpne Dørers nyhetstjeneste World Watch Monitor (WWM) tidligere i år. Alle barn må, liksom hele familien, tilbe Kim-dynastiet og tro på deres «religion», Juche. Ingen kristne besteforeldre eller foreldre våger å nevne et ord om Jesus, be sammen med dem eller synge en kristen sang. Langt mindre kan de møtes med andre kristne.

Noen av barna får først høre om sine foreldres og besteforeldres tro etter at de har flyktet fra Nord-Korea. Barn forteller at foreldrene har lest svært stille fra en hemmelig bok som barna aldri fikk se i. De forteller at andre kalte foreldrene «kommunist-foreldre» fordi de hjalp mennesker i nød. Men de visste også at mennesker som myndighetene anklaget for å være kristne, ble kalt avskum, onde og samfunnsfiender. Noen barn er blitt lurt i feller, for eksempel på skolen, til å angi sine egne foreldre, med den konsekvens at de aldri mer ser dem igjen.

Pakistan og Egypt

Ikke i noe annet land blir så mange kristne jenter bortført av muslimer som i Pakistan. Situasjonen er ikke stort bedre i Egypt. Jentene kommer ofte fra fattige familier. Det er ikke alltid at politiet stiller opp på de fattige kristne familienes side når de anmelder bortføringene. Snarere tvert imot. Når kidnapperne blir anmeldt og navngitt, klarer de ofte å få politiet på sin side ved å levere falske anmeldelser mot jentenes familier. Det kan skje på denne måten: Den kristne jenten som er bortført, blir tvangskonvertert til islam. Deretter blir hun giftet bort til en muslimsk mann. Når den kristne familien anmelder saken, hevder de muslimske kidnapperne at jenten har forlatt sin kristne familie, konvertert og giftet seg av fri vilje. Så kan de anmelde hennes kristne familie for falske anklager.

Kristne i disse landene og i mange andre land tilhører ofte den fattige og undertrykte del av befolkningen. De diskrimineres på mange måter. Foreldrene er fattige analfabeter prisgitt muslimske herskere. I Pakistan er det mange kristne barn og unge som ikke har noe håp om å få utdannelse og komme ut av fattigdom og diskriminering.

Afrika

På min første reise til Uganda og Sudan hørte jeg hjerteskjærende historier om angrepene geriljagruppen LRA (Lord´s Resistance Army) utførte mot kristne landsbyer. De brente landsbyene, drepte så mange voksne de kunne og bortførte barna, både jenter og gutter. Jentene ble soldatenes sex-slaver, guttene ble indoktrinert i geriljaens demoniske ideologi og lært opp til å angripe og drepe dem som fortsatt var i live i de kristne landsbyene.

Den andre gangen jeg besøkte Sør-Sudan var jeg enda en gang i en flyktningeleir som Åpne Dører støttet. Skolen var full av barn fra kristne familier som var rammet av angrep fra LRA. Der møtte jeg også en far. Kona hans var død, og alle – alle – barna hans var tatt av geriljaen. Han visste hva som skjedde med sønnene. Men enda mer fortvilt var han når han snakket om jentene. Ville han noen gang få se dem igjen? Han var så desperat at han hadde planlagt å dra inn i skogene for å leite etter barna, men han forsto at det ville være nytteløst.

Noen år seinere besøkte jeg Den sentralasiatiske republikk. Opprørsgruppen fra nordøst, som delvis besto av soldater fra Sudan og Tsjad, dro fra landsby til landsby og drepte menn, voldtok kvinner og lemlestet barn. Jeg har aldri i mitt liv sett så mange lemlestede barn og møtt så mange traumatiserte kvinner og fortvilte kristne ledere. På et senter som Åpne Dører støtter, møtte vi noen av disse barna, kvinnene og kristne lederne. Vi lyttet, gråt og ba – og prøvde å oppmuntre. I en kirkeruin sang vi lovsanger for første gang på flere måneder. Kirken var fullstendig ødelagt av opprørssoldater, men nå våget menigheten å samles igjen. Barna spilte på trommer, kvinnene sang på sin karakteristiske måte, og pastoren danset.

I år har jeg besøkt Nigeria. I april 2014 ble 276 jenter kidnappet av den islamistiske geriljagruppen Boko Haram (som nå kaller seg IS i Vest-Afrika). Det var både muslimske og kristne jenter blant de kidnappede. Mange muslimske jenter ble tidlig sluppet fri. Noen jenter har klart å flykte og komme tilbake til familiene, sterkt traumatiserte. Mange jenter ble tvangsgiftet til soldater og fikk barn med dem. Men fortsatt er over hundre jenter i Boko Harams fangenskap. Ganske sikkert er noen av dem døde.

I år ble den 15 år gamle kristne jenten Leah Sharibu bortført sammen med noen muslimske jenter. De muslimske jentene ble sluppet fri, men Leah har blitt holdt tilbake. Da Leah ble forsøkt tvangskonvertert til islam, fortalte hun frimodig at hun heller ville dø enn å fornekte troen på Jesus. Boko Haram felte dødsdom over henne, noe de har omgjort til slaveri på livstid.

Somalia

For et par generasjoner siden fantes det små kirker i Somalia, blant dem katolske. Siden er det somaliske folk blitt radikalt islamisert. Barn og unge tvinges til opplæring i en radikal forståelse av islam på skolen. Den første konsekvensen av det er at det er med livet som innsats at en stiller spørsmål ved islam eller søker informasjon om kristendommen.

Men en annen konsekvens er minst like tragisk. I mars 2018 skrev World Watch Monitor om små fellesskap bestående av eldre kristne i Mogadishu. De fortalte hjerteskjærende historier om hvordan barnebarna deres var blitt så radikale i sin islamske tro at de til og med drepte sine kristne besteforeldre.

Fakkeltog og Søndag for forfulgte kristne

Bli med og vis solidaritet i din menighet og din by. Fortell andre om det du hører. Og be til Gud for kristne barn og unge som forfølges på grunn av at de er kristne.

 

Kristkirken til nye lokaler!

Kristkirken til nye lokaler!

Nye lokaler har vært i våre tanker og bønner helt siden det i 2013 ble kjent at NRK planla flytting fra Minde til Media City. I 2015 ble Kanalveien 90 solgt til BOB og NLA, som f.o.m. 01.01.2018 har stått som eiere av tomten sammen med Normisjon. 

NLA skal med tiden flytte både avd. Breistein og avd. Sandviken til Minde, og det kommer til å bli et pulserende og modernisert uttrykk i Kanalveien som vi gjerne skulle vært en del av. NLA har da også vært raus i dialogen med oss, og formidlet ønske om vårt videre tilhold på tomten, enten som medeiere eller leietakere. Vi har mange ganger reflektert over de mange oppsider og muligheter en slik løsning ville ført med seg – samtidig som vi også (åpent) har arbeidet grundig med andre alternativer når det gjelder fremtidige lokaler.

 .. og for å gjøre en lang historie kort, så ble det i september klart at vi kommer til å takke for oss på Minde og flytte til Nesttun-området - nærmere bestemt til Slåtthaugvegen 21. 

Bygget på ca. 1800 kvm er særdeles velholdt, hovedsalen har kapasitet til ca. 750 stk. – og det er ca. 150 parkeringsplasser på tomten. Bygget ligger 4-5 min gange fra et av bybane-stoppene (Skjoldskiftet), og det ligger sentralt med hensyn til innfartsårer fra sør og øst. 

Det er Kristkirken Eiendom AS som kjøper bygget, mens Kristkirken er medaksjonær og leietaker. Kjøpskontrakt ble signert mandag 5.november, men bygget overtas ikke før 15.mai 2019. Deretter venter en periode med ombygging, og mest sannsynlig blir vi i Kanalveien 90 ut 2019, men dette vet vi ikke sikkert enda. 

Etter nærmere 25 år som leietakere, ser vi stort på at vi nå kan få være med å eie egne lokaler. Det blir selvsagt en stor omstilling for oss, da hele vår historie er knyttet til lokalene i Kanalveien. Men et slikt skifte betyr også nye muligheter, og vi gleder oss nå til å få tenke langsiktig på et sted vi kommer til å ha tilhold i uoverskuelig fremtid.

Har du spørsmål om dette, så ta gjerne kontakt med noen av oss i staben eller øvrige ledelse.

MANNSseminar m/ Einar Helgaas

MANNSseminar m/ Einar Helgaas

Mandag 5. November Kl. 19-22 i Kristkirken arrangeres det konsertseminar med Einar Helgaas; Med fokus på mannsidentitet i en “kjønnsnøytral tid”

        

       “Well won't somebody tell me/ Answer if you can!
I want somebody to tell me/ Just what is the soul of a man?”

Blind Willie Johnson, den legendariske gospel-blues artisten, spilte inn disse kjente tekstlinjene i 1930. Dette i en tid der et kjønnsrolle-mønster med klare arbeidsfordelinger gjorde det enklere å finne sin rolle. Årene gikk, og særlig fra slutten av 60-tallet av, har forvirringen rundt hva det vil si å være en mann bare økt. Dette i skyggen av det nødvendige, men også etterhvert overdrevne likestillingsfokuset. Som kristne menn, skulle vi ikke famle i disse spørsmålene. Det er vi som kjenner Skaperen av mann og kvinne!

Vi tar spørsmålet om hva sjelen til en mann er, fram fra skyggene og inn i lyset denne novemberkvelden. Som brødre vil vi sette mot i hverandre, til å være de mennene Gud har skapt oss til å være: både ydmyke og rakryggede, med Jesus som vårt store forbilde!

Artist og seminarholder Einar Helgaas har spesialisert seg på mannsidentitet, og gitt ut en CD på tematikken. På en engasjerende og involverende måte, vil han dele og undervise gjennom sang og ord. Deltagerne vil samtale i grupper underveis, og til slutt få gjøre en individuell, praktisk kartlegging som inspirasjon til «neste steg» for den enkelte. Det blir ikke «bare med ordene» denne viktige og unike kvelden. Gå ikke glipp av denne unike MANNSkvelden!

 

Pris: Voksen: Kr 100 inkl servering av «kaffimat»/ te, kaffi og noe materiell/ Student: kr 50.  

Påmelding: til Tommy magnussen: magnussen_75@hotmail.com>/ 93047445 innen Søndag 4 november.

Arrangør: Kristkirken ved «MANNSgruppa»

Taleserie: Mann og kvinne - mann og mann?

Taleserie: Mann og kvinne - mann og mann?

Mange troende synest det er utfordrende å forholde seg til dette med homofilt samliv. Det er mye følelser og en voldsom intensitet rundt dette - også i kirken. Alle berøres vi av det. Noen av oss berøres også av at man kjenner på følelser overfor personer av samme kjønn.

Hvordan veileder Bibelen i dette - og hvordan veileder kirken?

Dette er et felt som behøver klokskap og omtanke. Vi er veldig glad for at Tarjei Gilje - eldstebror i Kristkirken og debattredaktør i Dagen - har sagt seg villig til å navigere i dette farvannet både søndag 28.oktober og søndag 4.november.

Varmt velkommen!

MISSION!

MISSION!

Da er det snart klart for Mission igjen!!

Den helgen anbefales på det sterkeste - se https://www.facebook.com/MissionBergen/

For kort video - se https://www.facebook.com/MissionBergen/videos/470675623415544/

Martha fra UIO Midt-Østen er hovedtaler og Anders & Maren Skarpsno m/team leder lovsang!

Velkommen til en sterk, oppbyggelig og utfordrende helg i Kanalveien 90!

Program:
Fredag 19. okt
- 19:00: Kveldsmøte
- Etter møtet: Café

Lørdag 20. okt
- 10:00-12:00: Lovsang og bønn for nasjonene
- 12:00-14:00: Q&A lunsj med misjonærer (påmelding på eget event "Q&A-lunsj, Mission18)
- 14:00-16:00: Outreach til byen
- 19:00: Kveldsmøte 
- Etter møtet: Café

Søndag 21. okt
- 11:00: Morgenmøte/Gudstjeneste 

Mission er et samarbeid mellom Ungdom i Oppdag, Pionerkirken og Kristkirken

Høstens store taleserie: "Ordet om korset"

Høstens store taleserie: "Ordet om korset"

Den som leter etter kjernen i den kristne tro, vil ganske raskt finne veien til korset.

Korset er toppunktet i den store fortellingen - korset er kirkens skatt og største stolthet. Ingenting kaster bedre lys over Guds natur, ingenting avdekker hans hjertelag bedre. Jesu utstrakte armer inviterer oss alle til Gud - på korset dør han vår død, for at vi skal få del i hans liv.

Korset er samtidig kirkens store utfordring. Hver dag minner det oss om at etterfølgelse av Jesus ikke bare er gøy. Jesus hadde nærkontakt med lidelse, og han hinter flere ganger om at vi som følger ham må regne med det samme.

Korset er himmelvendt - og korset er jordnært. I korset ser du konturene av den kristne tro.

Denne høsten retter vi blikket mot korset. I minst åtte søndager på rad belyser vi korset fra ulike vinkler, og du er hjertelig velkommen til å henge deg på - enten på gudstjenester eller via podcast.

Vår bønn er at ordet om korset også må finne veien til ditt unike hjerte - og at du gjennom det skal få vokse i kjærlighet og kjennskap til Gud. 

Velkommen til semesteroppstart

Søndag 19. august er det klart for semesteroppstart i kristkirken. Selv om vi har hatt sommergudstjenester i småsalen gjennom hele juli er det godt å endelig komme i gang for høsten. Håvard Berger kommer til å snakke om kristkirkens visjon, fokuset for dette semesteret samt introdusere høstens første taleserie - "Ordet om Korset". Hjertelig velkommen søndag kl. 11!

To pastorer i Kristkirken - for første gang siden 2008!

To pastorer i Kristkirken - for første gang siden 2008!

Denne sommeren er det 10 år siden Reidar Paulsen og Rolf Helén Iversen avsluttet sin pastortjeneste i Kristkirken. Etter noen år uten pastor i menigheten, tiltrådte så Håvard i 2012/13 - før det denne sommeren er to ansatte pastorer igjen i forsamlingen!

Det bringer stor glede at Thomas Dalsbø har takket ja til å tjene Gud og mennesker som pastor i fellesskapet. Han er en varmhjertet, klok og dyktig mann som tidligere har tjent som ungdomsleder i menigheten.

Thomas - som ansettes i 50 % fast stilling - kommer i første rekke til å fungere som ”innenriks-minister”, med drifts-og utviklingsansvar for program, frivillighet, informasjon, interne strukturer m.m.. Han kommer også til å betjene fellesskapet mer ”prestelig” gjennom bønnen og Ordets tjeneste. Håvard er Thomas’ nærmeste overordnede, og for ordens skyld opererer vi derfor med en titulerings-forskjell mellom de to: Håvard er menighetens forstander/hovedpastor – mens Thomas tituleres pastor.

Vi gleder oss mye over Thomas’ motivasjon til å tjene som pastor – og vi ser stort på den langsiktige tenkning og byggevilje som han og hans kone (Ragnhild) uttrykker. 

Kommende søndag (12.august) innvies Thomas også til eldstetjeneste i fellesskapet.

Sommerlørdag på Stend

Sommerlørdag på Stend

Hjertelig velkommen til åpen lørdag på Stend Jordbruksskole den 11.august kl. 12.00 - 16.00!

Personer i alle generasjoner er ønsket og velkommen - det viktigste denne dagen er å treffes.. og så vil det også være en del artige aktivitetsmuligheter for både små og store:

* Treffe/besøke dyr

* Sporløp

* Hvis dårlig vær: Aktiviteter i gymsal. Hvis godt vær: Aktiviteter ute.

* Treffe/besøke dyr

* Sitte på traktor

Ta gjerne med grillmat - Kristkirken stiller med drikke

Helt gratis - men supert med en påmelding til Elin Constanse på elinconstanse@kristkirken.no el. 90561906 senest fredag 10.august.

Ps. Arrangementet er svært åpent - ta gjerne med familie og venner.. og om du leser dette og ikke kjenner noen i Kristkirken (enda) - du er HJERTELIG velkommen!

Kristkirken i juli

Kristkirken i juli

Hver søndag i juli er det gudstjeneste kl. 11.00 - 12.30 i Kristkirken!

Sommerens fokus er da også svært oppbyggelig; Vi ser på seks ulike fortellinger fra Bibelen der enkeltpersoner får et livsforvandlende møte med Jesus! 

Merk at det er litt annerledes opplegg enn vanlig denne måneden. Da har vi samlingene i Småsalen - og vi har ikke eget opplegg for barn eller organisert kafé. 

Følgende personer forkynner denne sommeren:

1.juli - Arne Kristoffer Haaland

8.juli - Audhild Helgaas

15.juli - Elisabeth Søvde

22.juli - Leif Magne Ådlandsvik

29.juli - Runar Ludvigsen

5.aug - Frode Espedal (Denne dagen er vi tilbake igjen i storsalen, vi har eget opplegg for barn, organisert kafe ++)

For mer info om de ulike søndagene - se Kristkirkens kalender for juli måned

SAMMEN FOR BERGEN

SAMMEN FOR BERGEN

Hvordan kan vi som kristne bety en forskjell for byen vår?

4. juni inviterer vi til workshop-konferanse med temaet SAMMEN for Bergen. Det skjer mye godt i og rundt Bergen. Kristne politikere, businessfolk, gründere, studenter og andre inviteres til en workshop for å bli inspirert og finne hvordan vi sammen kan ta et skritt videre for å bety en positiv forskjell i samfunnet.

Ed Silvoso og Ken Gott, fra Transform Our World, kommer for å dele av sine erfaringer om positiv samfunnsforandring.

Konferansen arrangeres av Hauge Business Network, Doulos-nettverket og Laget NKSS.

Sted: Salem konferansesenter, Bergen
Pris: 1095,-* (inklusiv lunsj, kaffe, mm.)
*400,- for studenter  
I tillegg kan du delta på middag for kr 395 om kvelden.

Påmelding: https://www.checkin.no/event/15964/sammen-for-bergen

Program
Tidspunkt Aktivitet Innleder/taler
08.00 – 08.30 Kaffe
08.30 – 08.45 Åpning Terje Gilje, Arne Sylta og Håvard Berger  
08.45 – 09.45 Introduksjon av tema Ed Silvoso og Ken Gott
09.45 – 10.00 Næringsliv Arne Sylta
10.00 – 10.15 Næringsliv Terje Gilje
10.15 – 10.30 Refleksjonssamtaler
10.30 – 10.40 Frukt

10.40 – 10.50 Politikk Harald Schjelderup
10.50 – 11.00 Politikk Rebekka Ljosland
11.00 – 11.10 Politikk Oddny Miljeteig
11.10 – 11.20 Politikk Dag Inge Ulstein
11.20 – 11.35 Refleksjonssamtaler

11.35 – 12.20 Lunch og mingling

12.20 – 12.30 Student og grunder Silje Nordal Sylta
12.30 – 12.40 Student og grunder Kim Andre Fladen
12.40 – 12.50 Grunder Eirik Helgøy
12.50 – 13.00 Grunder Cato Lyngøy
13.00 – 13.15 Refleksjonssamtaler

13.30 – 14.30 Workshop 1
14.30 – 14.45 Kaffe og mingling
14.45 – 15.45 Workshop 2
15.45 – 16.00 Mingling og frukt

16.00-16.30 Plenumsamtale
16.30-18.30 Refleksjoner fra dagen Ed Silvoso og Ken Gott
18.30-19.00 Oppsummering

19.30 Middag Ikke inkludert i pris, alle velkommen

Taleserie: "Til mann og kvinne skapte han dem"

Taleserie: "Til mann og kvinne skapte han dem"

Fem søndager i april og mai er avsatt til taleserien "Til mann og kvinne skapte han dem" (1.Mos. 1,27 & 5,2) Dette er et brådypt farvann som vi ønsker å navigere i med stor ydmykhet og varhet. Samtidig kan vi også - på grunn av Guds ord - få lose i dette feltet med frimodighet.

Både 15. og 22.april er overskriften "SKAPT I GUDS BILDE". Tarjei og Elin Constanse Gilje kommer til å forkynne sammen disse to søndagene - og de har gitt oss følgende teaser: 

Har Bibelen noe aktuelt å si i kjønnsdebatten? Er det ikke egentlig litt avleggs å snakke om kjønn? I Bibelens første bok leser vi: «Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem.» Hva betyr det for oss å være kvinne og mann – skapt i Guds bilde? Hvordan blir gudbilledligheten gjenspeilet gjennom kjønnsidentiteten? Hvordan skal vi forstå disse tingene, ikke minst i lys av historiens mange eksempler på undertrykking av kvinner, senest aktualisert gjennom metoo-debatten? Vi blir neppe ferdige med disse spørsmålene med det første. Men vi gjør et forsøk på å forstå litt mer.

29.april og 6.mai er overskriften "EKTESKAPET I GUDS BILDE". Kristoffer Karlsen forkynner den 29.april, der tema er "Guds ekteskap - troskap, fellesskap og disippelskap". Den 6.mai tar vi utgangspunkt i de vakre og vanskelige versene fra Efeserbrevet kap. 5, der Guds ekteskap sammenlignes med Kristus og menigheten. Vi kommer tilbake til hvem som forkynner denne dagen.

Taleserien avsluttes den 27.mai med at lar vi Guds ord få kaste varmt og godt lys over det rike livet som finnes for den som ikke lever i ekteskap. Også her kommer vi tilbake til hvem som forkynner.

Etter all sannsynlighet fortsetter vi denne taleserien til høsten - her finnes det utallige vinklinger.

Åpne (tverrkirkelige) arrangement i Bergen fremover

Åpne (tverrkirkelige) arrangement i Bergen fremover

* Hver tirsdag morgen kl. 06.30 – 07.20 er det lovsang til Gud og bønn for Åsane i Tertnes Bedehus. Flere forsamlinger er sammen om dette åpne bønnemøtet. Kontaktperson: Daniel Sæbjørnsen (tlf. 404 58 473).

* Hver første mandag i måneden er det bønnesamling på Rådhuset kl. 17.00 – 18.30, med fokus på innovasjon og næringsliv i byen. (Initiativtaker: Hauge Business Network)

* Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA) inviterer til et inspirasjonsseminar lørdag 10.mars der ”formålet er å samle personer fra ulike kirker og forsamlinger som er opptatt av å fremme flerkulturelt fellesskap i menighet og samfunn, slik at vi gjensidig kan oppmuntres og inspireres til å gjøre landet vårt varmere og preget av god integrering”. Se vedlegg for mer info.

* 9.-11.mars arrangerer Hauge Business Network en konferanse med Andy Mason fra Bethel Church i Redding, California. Program og påmelding: https://www.checkin.no/event/15429/hauge-business-network-heaven-in-business

* Flere forsamlinger går sammen om Bønn for Bergen i Frikirkens lokaler, 14.mars. kl. 19.00.

* 9.-13.mai arrangerer TENT sitt kurs ”Go Equipped” i Bergen. TENT skriver: ”Har du lyst å tjene Gud gjennom studier, forretningsvirksomhet eller arbeid enten der du bor i dag eller i annet land? Da er dette kurset noe for deg.” Siden år 2000 har TENT rekruttert, utrustet og fulgt opp forretningsfolk, fagpersonell og studenter som vil bringe evangeliet videre – både i fremmede kulturer og i Norge. Det går gode rykter om dette kurset, som forøvrig foregår på engelsk. Se mer på http://tentinternational.org/events/tmcourse/2018bergen

* John Malvin Eriksen (Bethel misjonskirke) skriver: ”En tverrkirkelig prosjektgruppe inviterer til et felles lovsangs og bønnearrangement for byen St.Hans-aften (23.juni). Navnet på eventen blir "Kron Ham 2018". På dette skrivet finner du utfyllende info, og her kan du se en promovideo: https://www.dropbox.com/s/a0o7tjr469ucg2w/KronHam%20Lang%20v8.mp4?dl=0 ”

* 22.juli - 2.august går Influx og (noen fra) Kristkirken sammen om en sommer-bibelskole i Israel. Målet er et fordypet kjennskap til Jesus, bl.a. gjennom å komme tett på de steder og den kontekst han levde i. Vil du vite mer om dette? Se Israel Summer Bible School på Facebook, el. kontakt Arnt Jakob Holvik; ajholvik@hotmail.com

Kristkirken i mars

Kristkirken i mars

Hjertelig velkommen til Kristkirken i mars måned! 

kalenderen finner du informasjon om hva som skjer denne måneden - merk spesielt at vi har en yrkes-og samfunnsorientert taleserie som vi kaller "I tjeneste for Kongen". 

Join us gjerne - du er varmt velkommen!

Søndag 18.februar - en annerledes forkynnelse med påfølgende medlemsmøte

Søndag 18.februar - en annerledes forkynnelse med påfølgende medlemsmøte

Som mange kjenner til, er det store endringer på gang for oss i Kristkirken når det gjelder lokaler. Alt tyder på at 2019 blir det siste hele kalenderåret med tilhold i Kanalveien 90, iallefall slik vi nå kjenner lokalene. En lengre periode med ombygging innledes etter all sannsynlighet ila. år 2020, og vi må da ha tilhold et annet sted i en kortere eller lengre periode.

Søndag 18.februar har vi utvidet fokus på dette. Først maler Håvard opp et helhetsbilde på selve gudstjenesten - deretter blir det medlemsmøte i Kristkirkens småsal/kafeteria.

Vi har valgt å avsette en egen søndagsforkynnelse til de forestående endringene, fordi de a) er betydelige og fortjener fokus i fellesskapet, og b) det er mange i fellesskapet som ikke er medlemmer, og disse har ikke kjennskap til det som formidles på medlemsmøtene.

Det påfølgende medlemsmøtet begynner kl. 12.40, og er planlagt å vare til ca. kl. 13.30. Det blir da mulighet for å komme med innspill og stille spørsmål - samt ta seg en kaffe og en matbit mens møtet pågår.

NB! Det blir eget opplegg for barn (film, popcorn m.m.) i storsalen de 50 minuttene medlemsmøtet varer. 

Hjertelig velkommen!

Kristkirken i februar

Kristkirken i februar

Hjertelig velkommen til Kristkirken i februar! 

kalenderen finner du informasjon om hva som skjer denne måneden. Merk spesielt konferansen med Marty Shoub den første helgen (2.-4.februar, se egen artikkel). 

Deretter følger en innholdsrik måned med dåp, bønnesamlinger, medarbeiderfest, gjestetalere, medlemsmøte, temakveld, Kanal U reiser på weekend m.m. - og det blir fokus på Guds nådegaver!

Join us gjerne - du er varmt velkommen!

Velkommen til konferanse med Marty Shoub

Velkommen til konferanse med Marty Shoub

2.-4.februar kommer Marty Shoub til Kristkirken! Marty er en jødisk lærer som har kommet til tro på Jesus, og han har MYE spennende å dele videre når det gjelder relasjonen mellom troende jøder og troende "hedninger". 

Her finner dere utfyllende informasjon om helgens program - og Marty Shoub.

Øyvind og Mona Furnes, som er blant initiativtakerne til denne helgen, har også laget en kort video. Den kan du se her.

Åpent for alle, ingen konferanseavgift.

Hjertelig velkommen!

Kristkirkens barnemiljø - fem kjerneverdier

Kristkirkens barnemiljø - fem kjerneverdier

Det er et enormt privilegium for Kristkirken å ha mange barn i forsamlingen. Hver søndag går ca. 1/3 av de fremmøtte ut på søndagsskolen! Det er fantastisk! 

Det er vårt store ønske å møte de minste blant oss med respekt og likeverd, og fremelske i dem en trygg relasjon til Gud, seg selv og andre mennesker. 

Én av måtene vi kan hedre våre minste på, er å arbeide grundig og helhjertet med et godt opplegg for dem. I denne anledning er det utarbeidet fem kjerneverdier som vi ønsker å navigere etter i barnemiljøet - noen verdier vi frimodig vil forankre i våre 0-12-åringer.

Disse fem blir presentert av Elin Constanse på kommende søndags gudstjeneste (21.jan) - og etterhvert vil de nok også bli tilgjengelig her på web.

Kristkirken i januar

Kristkirken i januar

Hjertelig velkommen til Kristkirken i januar! 

kalenderen finner du informasjon om hva som skjer denne måneden. Bl.a. blir det koldtbord-gudstjeneste og dåp den 21.januar - mens forhenværende pastor i Kristkirken, Rolf Helen Iversen (79), kommer til å snakke om tungetale den 28.januar..! 

- - -

Merk forøvrig at det blir konferanse med Marty Shoub den første helgen i februar!