Sammen i bønn til Gud!

Sammen i bønn til Gud!

Vi ønsker at bønnen skal få mer og mer rom i fellesskapet!

Det arbeides derfor stadig med å utvide dette feltet. I skrivende stund finnes følgende muligheter hva gjelder bønnefellesskap i forsamlingen - foruten det som finner sted i smågrupper og på gudstjenester:

* Hver tirsdag kl. 10.30 - 11.30 ber staben for Kristkirken og menighetens medlemmer. Åpent for alle, på rommet som kalles Utsikten. Ta gjerne lunsjen din med staben etterpå, kl. 11.30 - 12.00.

* Annenhver onsdag kl. 19.30 - 21.00 er det åpent bønnemøte i Kristkirkens lokaler. Høsten 2022 er det følgende dager: 17. aug - 31. aug - 14. sep - 28. sep - 12. okt - 26. okt - 9. nov - 23. nov - 7. des - 21. des.

* Fra tid til annen sendes det ut et skriv som kalles “Sammen i bønn for Kristkirken”. Her skriver vi litt om tendenser i menigheten, samt et par takke- og bønneemner. I blant deles også ord/ inntrykk som er kommet den senere tiden. Målet med dette skrivet er målrettet og samstemt bønn, jf. "det to av dere på jorden blir enige om å be om...", Matt. 18,19. Om du ønsker å motta disse, send en mail til post@kristkirken.no.

* Etter hver gudstjeneste er det åpent for personlig forbønn/ betjening i salen, ved kursede forbedere og veiledere. 

* Du kan også være med å be for gudstjenestene før møtet. Kl 10.30 er det bønnesamling på rommet som kalles Skaperverket.

Til minne om Reidar Paulsen (1938-2022)

Foto: Privat

Søndag 31. juli reiste Reidar Paulsen (84) hjem til Herren, etter lang tids sykdom. 

For mange er dette et spesielt og sørgelig budskap å motta. Reidar har en unik plass i manges hjerter - også langt utover Kristkirken. Gud har ved sin nåde berørt mange gjennom Reidars rike liv og tjeneste. Han er virkelig blant dem som har fått "tjene Guds råd i sin levetid" (Apg. 13,36)

Men så var også Reidar noe mer enn en høvding i tjeneste. Han var aller mest en ektemann, en far, en svigerfar, en bestefar, en oldefar - og familien har nå ønsket å få ro rundt hans bortgang, og vil ta avskjed med ham i stillhet. Så vil det bli en åpen markering i Kristkirkens lokaler på et senere tidspunkt. 

denne linken finnes en minneside for Reidar. Der vil det være åpent for alle å bringe en hilsen. 

Våre tanker går nå til Astrid, deres fire barn og øvrig familie. Tanker som for mange også vil være iblandet dyp takknemlighet for Reidars rike og fruktbare liv.

På vegne av Kristkirkens ledelse har Tarjei forfattet et minneord om Reidar, som følger under. 

Mvh Håvard Berger - pastor, Kristkirken i Bergen

 

* * *

 

Minneord om Reidar Paulsen (1938-2022)

 

Søndag 31. juli 2022 døde Reidar Paulsen, 84 år gammel. Uten ham hadde kanskje Kristkirken aldri blitt til. Reidar har vært en inspirator, en visjonær drivkraft, en hyrde og en lærer for mange mennesker gjennom lang tid.

Samtidig er det 14 år siden han ble pensjonist, så mange av dem som i dag er med i Kristkirken har ikke opplevd ham som pastor. Derfor følger det her et litt lengre minneord. For dem som kjente Reidar, er det noen få glimt fra hans lange og rikholdige liv. For dem som ikke kjente ham, kan det være en hjelp til å forstå litt mer av både hans og Kristkirkens historie.


 

Personlig historie

For min egen del er dette også en personlig historie. Utenom min egen familie er det knapt noen som har hatt større betydning for mitt gudsbilde og mitt åndelige liv enn nettopp Reidar. Allerede som tenåringer fikk noen andre jevnaldrende og jeg komme på månedlige besøk hjemme hos Astrid og Reidar og stille våre mange spørsmål. Lærdommene fra de samtalene er verdt mer enn mange studiepoeng. Det føltes som et stort privilegium at han tok seg så god tid til oss.

Reidar var en leder som ga sine medarbeidere stor tillit. Detaljstyring var langt fra hans greie. Han hadde blikket opp og frem, og inspirerte mer enn noe annet gjennom sin grundige forkynnelse, og sin lengsel etter å se Guds rike bli synliggjort midt i den verdenen der vi har blitt gitt å leve.

De senere årene ble Reidars helse gradvis svekket, men han forble en trofast gudstjenestedeltaker.


 

Kristiansand Frikirke

Reidar Paulsen var eldst i en søskenflokk på tre, som sønn av butikkmedarbeideren Kari og rørleggeren Gunnar. Han har selv beskrevet barndomshjemmet som «et enkelt, kristent arbeiderhjem med tilhørighet til Frikirken.» Som 25-åring giftet Reidar seg med Astrid Sola. De fikk 59 år sammen, samt fire barn, og både barnebarn og oldebarn.

Reidar vokste opp i Kristiansand frikirke, og hadde bare godt å si om sin barndoms menighet. Han hadde egentlig tenkt å bli misjonær, og Japan var i tankene. Men etter grundige overveielser kom han til at hjemlandet skulle være basen for hans pastortjeneste. Etter endt utdannelse på Misjonsskolen (nå VID) og MF, ble det tre år som pastor i Oslo. Så bar det til Bergen i 1970.

Paulsen gjorde seg tidlig bemerket, ikke minst i Frikirken. Han kunne nok ha blitt synodeformann, tilsvarende biskop eller generalsekretær. Men slik skulle det ikke gå.


 

Kristkirken i Bergen

Fødsler er vanligvis nært forbundet med smerte. Slik var det også da Kristkirken i Bergen så dagens lys i 1994. Teologisk uenighet både med Frikirken sentralt og internt i menigheten førte til at Bergen Frikirke ble delt. Det må ha vært vanskelig for Reidar å si farvel, både til kirkesamfunnet han hadde vokst opp i, og til deler av menigheten han hadde ledet i 24 år. Men han var som regel mer opptatt av det som lå foran enn det som lå bak.

Bergen Frikirke hadde allerede i mange år vært en ledende menighet i kirkesamfunnet når det gjaldt karismatisk åpenhet. Det ble jevnlig arrangert konferanser med internasjonale gjestetalere, og midtukemøtene på onsdagskveldene ble uhøytidelig omdøpt til svømmekurs. Her var man på oppdagelsesferd i mer eller mindre ukjent farvann, fullt innforstått med at svømmeferdighetene var begrenset.

Fra slutten av 1980-tallet ledet Reidar det daglige arbeidet i menigheten sammen med kollega Rolf Helen Iversen. Han hadde bakgrunn fra Den norske kirke, og utfylte Reidar på en rekke områder. De stod sammen i tjenesten frem til de begge gikk av da de fylte 70 år.

I forbindelse med at Kristkirken ble etablert, ble det også opprettet et nettverk som fikk navnet Doulos. Her møttes ledere fra ulike menighetssammenhenger jevnlig.


 

Teologi og åndsnærvær

Det er ikke enkelt å oppsummere Reidar Paulsens tjeneste med få ord. Han var et fascinerende sammensatt menneske. På den ene siden var han svært opptatt av teologi. En av dem som husker ham fra den første tiden i Bergen Frikirke, husker hvordan forkynnelsen med hans inntog fikk et akademisk preg. Men han var også åpen for Åndens nærvær, nærmere bestemt for det som ofte har blitt kalt karismatikk. Og egentlig er ordet åpen for svakt. Han var karismatisk søkende. «La oss jage etter å kjenne Herren», leser vi hos profeten Hosea. Det er ett av flere skriftsteder Reidar gjerne viste til, og som også passer godt for å beskrive det arbeidet han selv stod i.

En av de mer fornøyelige historiene Reidar fortalte, var om da han skulle på Vineyard-konferanse i England midt på 1980-tallet. I karismatiske miljøer har ikke akademisk teologi alltid stått høyt i kurs. Teoretiske debatter har lavere rang enn skildringer av det erfarte åndslivet. Og Reidar var også glødende opptatt av det siste. Derfor var det nok ikke alle tilhørerne hans som uten videre kunne kjenne seg igjen i bønnen han ba på englandsbåten, i forkant av konferansen: «Gud, må du skjerpe alle mine kritiske sanser til det ytterste.» Men poenget var ikke å være skeptisk eller reservert. Poenget var å få maksimalt ut av det Gud ville gi, og å øve opp evnen til å skjelne mellom det som kom fra Gud og det som ikke gjorde det.


 

Toronto-velsignelsen og kristen enhet

Det er omtrent umulig å skrive om Reidar Paulsens pastortjeneste uten å nevne Toronto-velsignelsen. Fra sommeren 1994 og i noen år fremover satte den sitt tydelige preg på Kristkirken og en rekke andre menigheter, både i Norge og i en rekke andre land. Mange var det som fikk et fornyet møte med Gud, en sterkere tillit til ham, og en klarere visshet om sitt eget barnekår hos Gud. Men kontroversene var også mange. De ytre reaksjonene, eller manifestasjonene, som de ble kalt, hvor mennesker lo, ristet, falt i gulvet, ropte og gråt, var forsiktig sagt ikke hverdagskost i kristne gudstjenester.

En del av dem som ellers hadde vært sympatisk innstilt overfor Reidar, opplevde at her gikk han for langt. Men blant andre tidligere Dagen-redaktør Arthur Berg, som Reidar hadde et nært forhold til, var jevnlig å se på Kristkirkens gudstjenester den første tiden. Heller ikke han gikk god for alt som fulgte med impulsene fra Toronto, men han satte stor pris på Reidars forkynnelse.

Sammen med 1990-årenes fornyelse kom også en forsterket betoning av kristen enhet. Ønsket om styrket enhet var alt annet enn nytt, men det kom mer konkret til uttrykk nå enn før. En av de mange gjestetalerne Reidar hadde invitert, sa at «Når Gud ser på Bergen, ser han bare én menighet.» Tanken om at alt Guds folk er ett, uavhengig av hvilket kirkesamfunn eller kristent fellesskap de tilhører, ble en del av DNA-et for dem som vokste opp i Kristkirken.


 

Ed Silvoso

Et annet viktig kapittel var kontakten med den argentinsk-amerikanske evangelisten Ed Silvoso. Hans forkynnelse om bønn og evangelisering knyttet alminnelig arbeid sammen med tradisjonell kristen virksomhet på en måte som i norsk sammenheng førte tankene tilbake til Hans Nielsen Hauge.

Kanskje er det ingen som har inspirert Reidar mer enn nettopp Silvoso. Han formidlet et ønske om å se Guds rike utfolde seg på alle samfunnsområder. Han ville se vanlige kristne mennesker bli utrustet til å tjene Gud i midt i hverdagen, og han traff den dypeste nerven i Reidars misjonshjerte: Ønsket om at det å bli kjent med Jesus Kristus ikke skulle være forbeholdt de få.


 

Pastoralnettet

På en menighetsplantingskonferanse i Vennesla i 2002 stod Paulsen sammen med Noralv Askeland fra Kristent Fellesskap på scenen for å fortelle om det som skjedde i Bergen. Med profilerte kristenledere som daværende OKS-pastor Åge Åleskjær i salen trengte ikke Askeland og Paulsen å si så mye selv, de kunne vise frem forsiden av Bergens Tidende fra 13. oktober 2001. Der var det bilde av det som da het Pastoralnettet, i bønn. Overskriften lød kledelig ubeskjedent: «Bergen er utpekt av Gud».

Høsten 2001 kulminerte på sett og vis det felleskristne arbeidet da det ble arrangert økumenisk gudstjeneste i messehallen Arenum i Solheimsviken, et bygg som nå er revet.

Omtrent på denne tiden oppstod det også et noe usannsynlig vennskap mellom Paulsen og daværende pastor Enevald Flåten i menigheten som den gangen het Levende Ord. To mer ulike pastortyper skal man lete en stund etter. Men de fant tonen, og samarbeidet nært en tid. Blant annet talte de i hverandres menigheter.

Men utviklingen gikk ikke helt som håpet. Av ulike årsaker mistet det felleskristne arbeidet noe av sitt momentum. Men rett skal være rett: flere av dem som utgjorde kjernen i Pastoralnettet, fortsatte med sine ukentlige bønnemøter helt frem til nå de siste månedene, hvor Paulsens helsetilstand gjorde det umulig for ham å delta. Disse menneskene har vist en utholdenhet det står stor respekt av.


 

Gikk av i 2008

Paulsen gikk av som pastor og forlot eldsterådet da han fylte 70 år i 2008. På et av de siste eldstemøtene hvor han deltok, hjemme i Ibsensgate 91, vedtok vi å invitere to gjestetalere fra ganske ulike sammenhenger. Den ene var den katolske presten Alois Brodersen fra St. Paul. Han har en fortid fra Bergen Frikirke. Den andre var daværende Livets Ord-pastor Ulf Ekman. Vedtaket ble fattet en del år før Ekman ble katolikk.

Dette spennet sier også noe om Reidar Paulsen. Han hadde ikke tenkt å bli katolikk, og hadde heller ikke tenkt å slutte seg til trosbevegelsen. Men han ville gjerne se etter gull der det var å finne. Også om det innebar å lete på uvante steder.


 

Sjenert

Av personlighetstype var Reidar litt sjenert. Hvis man ville snakke teologi, kunne man gjerne snakke lenge. Men mingling var neppe det han trivdes best med. Til gjengjeld er Astrid utstyrt med en solid dose av gjestfrihetens nådegave. Det har mange fått nye godt av.

I debatter kunne Reidar være tung på labben når det dro seg til. Det ble noen slike runder i Frikirken. Men bak den tidvis skarpe retorikken hadde han også et følelsesliv som ble mer preget av omstendighetene enn det man kunne se på utsiden. Evnen til polemikk forble lenge intakt, men behovet for å delta i offentlig debatt avtok med årene.


 

Slutt på forkynnertjenesten

Etter nesten 50 år i Ibsensgate flyttet Astrid og Reidar inn i en nybygget leilighet i Svaneviksveien på Minde kort tid før pandemien traff oss. Det var en smerte for Reidar at helsemessige begrensninger gjorde ham ute av stand til å forkynne. Til å begynne med var utfordringene primært fysiske. Men det går an å forkynne sittende. Etter hvert mistet stemmen noe av sin kraft. Da blir det vanskeligere. Med tiden ble det også vanskeligere å uttrykke seg.


 

Forventningen til Gud

To nylige minner til slutt: det var lett – og sterkt – å se begeistringen i Reidars øyne første gang han besøkte Kristkirkens nåværende lokaler i Slåtthaugveien 21. Her skulle nye kapitler i menighetens historie skrives. Her hadde menigheten fått et nytt og tjenlig bygg, velegnet for både store og små. Reidar fikk aldri vært på talerstolen i dette bygget, men også gjennom pandemien var han trofast til stede.

Et annet minne er fra et av de siste besøkene i Svaneviksveien. Da var taleevnen redusert, så han strevde med å få sagt det han hadde på hjertet. Men forventningen til Gud var intakt. Det var slett ikke en resignert mann som satt der i stolen. Visst var kroppen svekket. Men ånden var høyst levende. Det var ikke bekymring, men frimodighet som preget innstillingen. I det lå det ingen virkelighetsfornektelse. Han visste at for hans egen del, var det meste av det han fikk gjort her på jorden allerede utført. Reidars forventninger var knyttet til en annen.


 

«Se, jeg gjør noe nytt»

Når Reidar Paulsen ikke lenger er blant oss, har det oppstått et tomrom som det blir vanskelig å fylle. Men jeg tror ikke han hadde hatt særlig mye sans for at vi andre skulle henfalle til nostalgi, eller for den saks skyld til mismot. Da ville han heller vist til profeten Jesajas ord; «Se, jeg gjør noe nytt».

Og han ville minnet om at vårt håp er satt til Gud. Reidar siterte gjerne bibelordet om «Han som var, og som er, og som kommer» - «og som kommer igjen», som han gjerne la til. I dette perspektivet skal vi få leve videre, i takknemlighet over alt det gode Gud har gitt gjennom Reidar Paulsen. Fred over hans rike og gode minne.


For Kristkirkens ledelse,

Tarjei Gilje

Sommergudstjenester i Kristkirken

Sommergudstjenester i Kristkirken

Kristkirken inviterer til sommergudstjenester i juli måned!

Fem søndager på rad blir det et noe enklere opplegg på Kristkirkens gudstjenester enn vanlig. De to viktigste endringene er at det ikke blir eget opplegg for barn* i denne perioden, og det blir heller ikke kafé etter møtet.

Mange opplever sommergudstjenestene veldig fine. Det er gjerne ikke så tettpakket program, og samlingene bærer dermed ofte preg av (en ekstra) ro og åpenhet.

Denne sommeren følger vi kirkeårets tekster:

3.juli - Matteus 9, 35-38: Høsten er stor

10. juli - Matteus 18, 12-18: Sau på villspor, bror som synder

17. juli - Markus 3, 13-19: Jesus kaller de tolv

24. juli - Markus 5, 25-34: Hun som rørte ved Jesu kappe

31. juli - Markus 12, 28-34: Du skal elske Gud og din neste

Alle taler blir tatt opp og lagt ut på podcast. 

Fra og med søndag 7. august er vi i gang igjen med vanlig gudstjenester, inkl. eget opplegg for barn.

VARMT VELKOMMEN!

* Like utenfor Kristkirkens lokaler er det en stor lekeplass vi har tillatelse til å bruke.

Åpen lovsangskveld

Åpen lovsangskveld

Mandag 13. juni kl. 19.30 - 21.00 inviterer Janne, Eirik, Fredrik m.fl. til lovsangskveld i Kristkirkens lokaler.

Ingen annen agenda enn tilbedelse og tid sammen i Guds nærvær.

Varmt velkommen!

Menighetsweekend - påmelding åpnet!

Vi gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til weekend på Hermon Høyfjellshotell siste helgen i august! 

 Alle generasjoner er velkommen og ønsket til denne solfylte helgen i strålende omgivelser!

  • Godt og oppbyggelig fellesskap

  • Kjekke aktiviteter og inspirerende møter

  • Ypperlige fasiliteter, inkl. fri tilgang til Hallingskarvet Fjellbad

  • Knallgod mat

Link til påmelding i Checkin: https://www.checkin.no/event/42755/menighetsweekend

 Åpent for alle, enten man er medlem i Kristkirken eller ikke.

Kristkirken i juni

Kristkirken i juni

Hjertelig velkommen til Kristkirken i juni måned!

Første dagene i juni skjer følgende:

Fredag 3. - Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30. Håvard Berger forkynner.

(Lørdag 4. - Åpen lovsangsfest i Forum på Danmarksplass kl. 19.00 - se https://gettogether.ticketco.events/no/nb/m/e/fotballcup__lovsangsfest__vestlandshallen__3_til_4_juni_2022

Søndag 5. - Pinsedag. Gudstjeneste m/ dåp kl. 11.00. Elin Constanse Gilje forkynner ut fra dagens tekst.

Påfølgende uke:

Onsdag 8. - Bønnemøte kl. 19.30 - 21.00

Torsdag 9. - Misjonskveld kl. 19.30 - 21.00/30. Mer info i nyhetsbrev* og på Kristkirkens interne facebookside.

Fredag 10. - Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30. Besøk av team fra The Send/ Ungdom i Oppdrag.

Lørdag 11. - Timoteus - bibelundervisning på fritid, kl. 12.00 - 15.00. Hovedfokus blir denne gang på JOSEF, fra 1. Mosebok.

Søndag 12. - Gudstjeneste kl. 11.00. Leon Mazin forkynner. Oversettelse til norsk. Tekst: 2. Timoteus 3, 1-9.

(Søndag 12 - Medlemsmøte etter gudstjenesten, ca. kl. 13.00 - 14.00)

13.- 19. juni:

Mandag 13. - Åpen lovsangskveld kl. 19.30 - 21.00. Janne, Eirik, Fredrik m.fl. inviterer til lovsangskveld i Kristkirkens lokaler. Ingen annen agenda enn tilbedelse og tid sammen i Guds nærvær.

Fredag 17. - Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30. Thomas Dalsbø forkynner.

Søndag 19. - Gudstjeneste kl. 11.00. Beate Antonsen forkynner. Tekst: 2. Timoteus 3, 10-17.

20. - 26. juni:

Onsdag 22. - Bønnemøte kl. 19.30 - 21.00

Helgen: Kanal U drar på teamtur/ The Send m.m.

Lørdag 25. - Kl. 17.00 blir det fest i kafeen i Kristkirken for de som er 70+. Det blir varm mat i tillegg til kaker og kaffe. Det blir andakt, sang og underholdning. Påmelding sendes til Herdis Eikestad på telefon 98615650 innen 15.juni! Velkommen! (Pris kr 200,-. Betaling via Vipps til Herdis, evt. kontant på festen.)

Søndag 26. - Gudstjeneste kl. 11.00. Håvard Berger forkynner. Tekst: 2. Timoteus 4, 1-22

Hold deg oppdatert på Kristkirkens kalender og Facebook!

*Vil du motta Kristkirkens nyhetsbrev hver 14. dag? Send en mail til post@kristkirken.no

Forkynnelse i mai og juni - 2. Timotesbrev

Når vi i Kristkirken lager taleserier er det ofte knyttet til et bestemt tema eller gjennomgang av en bibelsk bok. Tidligere i vår hadde vi den tematiske taleserien “Lys & salt” hvor vi ønsket å vokse i det å være frimodige og naturlige vitner for Jesus i vår hverdag. Nå er tiden kommet for å gå gjennom en bibelsk bok, og i mai og juni skal vi derfor preke oss gjennom 2. Timoteusbrev.

2. Timoteusbrev er et av de såkalte “pastoralbrevene” (sammen med 1. Timoteusbrev og Titus). Brevet kan leses som et avskjedsbrev fra Paulus til Timoteus, siden Paulus sitter i fengsel og forventer å dø. Innholdsmessig har det et personlig preg. Det er fylt med klare oppfordringer til Timoteus om å ta på seg, og leve ut, det hyrdekallet som både Gud og Paulus har kalt han til, og samtidig bevare en “sunn lære”.

Vår bønn er at Den Hellige Ånd skal åpne brevet for oss slik at vi ser hva Gud har gjort - og hva han ønsker å gjøre i dag.

Gjennomgang av brevet er lagt opp slik:

  • 8. mai: 2. Tim 1, 1-7

  • 15. mai: 2. Tim 1, 8-18

  • 22. mai: 2. Tim 2, 1-13

  • 29. mai: 2. Tim 2, 14-26

  • 12. juni: 2. Tim 3, 1-9

  • 19. juni: 2. Tim 3, 10-17

  • 26. juni: 2. Tim 4, 1-22

PS, bli gjerne med å les 2. Timoteusbrev i din personlige bibellesning i denne perioden - for å få ekstra mye ut av taleserien.

En kveld med fokus på "Tro i arbeid"

En kveld med fokus på "Tro i arbeid"

Har du noen gang lurt på hva Bibelen sier om arbeid? Eller hvordan din tro kan bety en positiv forskjell på arbeidsplassen? Har du tenkt på hva du kan gjøre for å ære Jesus på jobb?

Torsdag 19. mai samarbeider Credokirken, Hauge Business Network og Kristkirken om en ettermiddag/ kveld med fokus på dette. Mark Appleyard (Australia) er hovedtaler, men det blir også flere lokale bidragsytere.

I løpet av kvelden blir det tid til samtaler rundt bordene og også speedlearning hvor folk deler erfaringer rundt dette med tro i arbeid. Kvelden avsluttes med lovsang og forbønn.

Vi møtes i Credokirkens lokaler på Bønes kl. 17.00, og starter det hele med å spise (god) middag sammen!

Velkommen!!

Pris (inkl. middag):

350 kr voksen
250 kr student

Se mer på https://www.facebook.com/events/969064997052216/

Kristkirken i mai

Kristkirken i mai

Hjertelig velkommen til Kristkirken i mai måned!

Helgen 29. april - 1. mai skjer det følgende fire ting:

29.4 : Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30. Håvard Berger forkynner.

30.4 : Åpen konfirmasjonsgudstjeneste kl. 12.00. Thomas Dalsbø forkynner.

30.4 : Lederskolen kl. 18.00. Kristoffer Karlsen og Ragnhild Dalsbø forkynner.

1.5 : Gudstjeneste kl. 11.00. Terje Gilje forkynner under overskriften; “Panorama på endetiden”

Påfølgende uke:

6.5 : Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30.

7.5 : Timoteus - bibelundervisning på fritid (kl. 12.00). Øyvind & Mona Furnes, samt Stig Magne Heitmann forkynner.

8.5 : Gudstjeneste kl. 11.00. Håvard Berger forkynner; 2. Timoteus 1, 1-7

9. - 15. mai:

11.5 : Bønnemøte kl. 19.30 - 21.00

13.5 : Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30

15.5 : Gudstjeneste kl. 11.00. Thomas Dalsbø forkynner; 2. Timoteus 1, 8-18

16. - 22. mai:

19.5 : “Tro i arbeid”. En fellessatsing med Credokirken og Hauge Business Network kl. 17.00 - 21.30 i Credokirkens lokaler på Bønes. Hovedtaler: Mark Appleyard (Australia). Se mer på https://www.facebook.com/events/969064997052216/

20.5 : Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30. Daniel Sæbjørnsen forkynner.

22.5 : Gudstjeneste kl. 11.00. Tarjei Gilje forkynner; 2. Timoteus 2, 1-13

Siste uken i mai:

25.5 : Bønnemøte kl. 19.30 - 21.00

27.5 : Kanal U (ungdomsarbeid) samles kl. 19.30. Håvard Berger forkynner

29.5 : Gudstjeneste m/ dåp kl. 11.00. Håvard Berger forkynner; 2. Timoteus 2, 14-26

Ps. Hver tirsdag kl. 10.30 - 11.30 er det åpent bønnemøte med staben i Kristkirkens lokaler, etterfulgt av lunsj sammen kl. 11.30 - 12.00. Varmt velkommen!

Hold deg oppdatert på Kristkirkens kalender og Facebook!

Gudstjenester i påsken

Gudstjenester i påsken

Fra 2013 til 2019 hadde vi fellesgudstjenester med Bergen Frikirke i påsken. Vi tar nå opp igjen disse, og samles i St. Olavs vei 10 skjærtorsdag kveld og langfredag formiddag.

Skjærtorsdag samles vi kl 19.30. Tor Erling Fagermoen (hovedpastor i Frikirken) vil da forkynne og lede nattverd.

Langfredag samles vi kl. 11.00. Håvard Berger forkynner.

En del andre sammenhenger i byen er også invitert til å være med.

Det blir dessverre ikke eget opplegg for barn på disse to gudstjenestene.

*

1. påskedag kjører vi hver for oss. Det blir da festgudstjeneste i Kristkirkens lokaler, inkl. eget opplegg for barn. Rolf Helen Iversen forkynner!

Til denne gudstjenesten har vi i Kristkirken invitert en del andre forsamlinger i byen til å være med å feire Jesu oppstandelse med oss!

Kristkirken i april

Kristkirken i april

Hjertelig velkommen til Kristkirken i april!

Våre to hovedfokus denne måneden er påsken og “den jødiske Jesus”

På de fire søndagsgudstjenestene vil følgende skje:

3. - Terje Gilje forkynner om “den jødiske Jesus”. Voksendåp på gudstjenesten.

10. - Palmesøndag. Tarjei Gilje forkynner rundt dagens tema/ tekst.

17. - Påskedag. Festgudstjeneste. Håvard Berger forkynner rundt dagens tema/ tekst.

24. - Besøk av Vegard Soltveit, generalsekretær i Israelsmisjonen. Tema: Den jødiske Jesus.

I tillegg til dette samarbeider vi med Frikirken om to gudstjenester (i deres lokaler) i påsken:

14. - Skjærtorsdag (kl. 19.30). Tor Erling Fagermoen forkynner.

15. - Langfredag (kl. 11.00). Håvard Berger forkynner.

Andre åpne arrangement:

2. - Timoteus - bibelundervisning på fritid (kl. 12.00). I fokus: Noah/ syndfloden og Babel

22.-24. - Israelsmisjonen har konferanse i Kristkirkens lokaler om den jødiske Jesus.

25. - Dugnad i og utenfor Kristkirkens lokaler (kl. 17.00)

28. - Formiddagstreff (kl. 12.00)

30. - Konfirmasjonsgudstjeneste (kl. 12.00)

30. - Lederskolen (kl. 18.00)

Hold deg oppdatert på Kristkirkens kalender og Facebook!

Åpen inspirasjonskveld med Alv Magnus!

Åpen inspirasjonskveld med Alv Magnus!

Lørdag 26. mars kl. 19.00 blir det et åpent inspirasjonsmøte i Kristkirkens lokaler med Alv Magnus!

Alv har i lengre tid brukt mye tid på å studere Hans Nielsen Hauge. Etter tid sammen i lovsang vil Alv ha en formidling av Hauges liv og virke.

Deretter vil vi ha en samtale/ et intervju med Alv på plattformen, der vi får bli bedre kjent med ham - og (blant annet) får del i Alvs tanker og refleksjoner rundt kristenlivet i Norge. Kanskje dagens troende har et og annet å lære av Hans Nielsen Hauge?

I etterkant av møtet blir det mulighet for personlig forbønn og det blir også mulighet for boksignering med Alv. Han har nylig skrevet bok om Hauge.

Varmt velkommen!

*

Ps. Alv kommer også til å forkynne på Kristkirkens gudstjeneste dagen derpå. Velkommen også der!

(Bilde: Tore Hjalmar Sævik, Dagen)

Tverrkirkelige samlinger og satsinger i mars

Tverrkirkelige samlinger og satsinger i mars

Lørdag 19. mars i Betlehems lokaler: Invitasjon til temadag om seksualitet og kjønnsidentitet

Onsdag 23. mars i Forum: Markusevangeliet – en forestilling med tekst, bilder og fiolin av Christian Stejskal. Billetter: https://www.checkin.no/event/41993/markusevangeliet-en-forestilling-i-forum

Lørdag 26. mars i Centralkirkens lokaler: “Oldkirkelig Forum” m/ fokus på påskehøytiden. Se https://nb-no.facebook.com/groups/188120705005141/

Lørdag 26. mars i Kristkirkens lokaler: Inspirasjonskveld med Alv Magnus kl. 19.00.

Torsdag 31. mars: Garness og Redeemed: Gåten om korset – en påskeforestilling. Billetter: https://synkope.ticketco.events/no/nb/m/e/garness__gaaten_om_korset__bergen

Temakveld: "Gi det videre!"

Temakveld: "Gi det videre!"

Onsdag 9. mars kl. 19.00 - 21.30 har vi gleden av å invitere til en åpen temakveld med Jan Rettedal.

Jan er kjent og kjær for mange - han er en festlig og inspirerende mann som har vært evangelist og forkynner i Frikirken i mange tiår. 

Temaet er "GI DET VIDERE",  og Jan ønsker å utruste oss denne kvelden med konkrete verktøy og praktiske redskaper for hverdagsevangelisering. Denne kvelden er en sjelden mulighet for deg som vil gi Jesus videre! 

Kaffe-og snacks-pause underveis.

Temadag: "Skapt til mann og kvinne"

Temadag: "Skapt til mann og kvinne"

Lørdag 5. mars kl. 12.00 - 15.00 er det åpent møte med Bjørn Helge Sandvei, tidligere førstelektor i gresk ved Menighetsfakultetet - og ekspert på antikken. 

Tema og fokus "Skapt til mann og kvinne". Sandvei er homofil, men har - ut fra overbevisning om hva Bibelen sier - levd i sølibat hele sitt liv. Han har derfor både en sterk personlig historie og grundig kunnskap til Bibelens lære og forholdene i antikken på Det nye testamentets tid. ​​​​

Viktig tema i en tid som denne!

Brev fra et barnebarn

Brev fra et barnebarn

Kjære bestemor og bestefar!

Vet dere hvor viktig dere er for meg?

Vet dere at det er en sammenheng mellom mitt vennskap med dere og hvorvidt jeg kommer til å velge å leve som kristen?

En som heter Runar kommer til Kristkirken onsdag 9. februar for å snakke om dette.

Jeg vil at dere skal være på det møtet!!

Hilsen barnebarnet ditt.

*

Litt mer informasjon:

Runar Landro (pastor i Fredheim Arena) har vært bestefar i 15 år, og har dykket mye i tematikken rundt besteforeldres viktighet. Nyere forskning viser da også klare sammenhenger mellom det å ha en varig kristen tro - og en varm, nær relasjon til sine (troende) besteforeldre.

Denne kvelden vil Runar fortelle sin historie og også vise til ulike forskningsprosjekter som peker i samme retning. Siste del av samlingen åpnes det også for spørsmål fra salen. Håvard Berger (pastor, Kristkirken) leder møtet.

NB! Man er varmt velkommen selvom man ikke har barnebarn :)

Tid og sted: 09.02.21 kl. 19.00 - 21.30 i Slåtthaugvegen 21, Nesttun.

Bønneuke: Bønn for våre kjære

Bønneuke: Bønn for våre kjære

Søndag 16. januar - lørdag 22. januar arrangerer Kristkirken bønneuke, med fokus på våre kjære.

Herunder følger ulike møtepunkt i Kristkirkens lokaler denne uken - fortrinnsvis på rommet i 2. etasje som heter “Utsikten”:

  • Søndag 16. januar, kl 11:00: BØNN i fokus på barnegudstjenesten. Barna får utdelt et bønnekort hver, der de kan skrive navn på 1-3 personer hver, som de ønsker å be ekstra for kommende uke.

  • Søndag 16. januar kl 19.00: Kveldsgudstjeneste/ bønnegudstjeneste. Hovedfokus: Bønn for våre kjære. Det blir tema i forkynnelsen, og det blir en lang bønnedel med dette i fokus.

  • Tirsdag 18. januar kl. 10.30 - 11.30: Bønnemøte med staben. Fokus på våre kjære. Etterfølges av lunsj kl. 11.30 - 12.00.

  • Tirsdag 18. januar kl. 19.00 - 20.30: Bønnemøte med fokus på våre kjære. Ledes av Ragnhild H. og Herborg B.

  • Onsdag 19. januar kl. 19.30 - 21.00: Kveldsmøte med fokus på bønn våre kjære. Håvard innleder med et ord om innvielse, faste og bønn. Bønnedel ledes av Atle Y og Susann, i samspill med lovsangsleder Fredrik. Det blir ganske likt opplegg som vi hadde på søndagens kveldsgudstjeneste. Det blir ikke bønn i grupper, mye rom for å være i bønn for de du har på hjertet..

    _ _ _

    Flere møtepunkt er under planlegging. Oppdateres.

    _ _ _

    Ps. Hver dag (man-lør) legges det ut et inspirasjonsord fra en av eldstebrødrene på Kristkirkens interne facebook-side.

To gudstjenester - 16. januar 2022

To gudstjenester - 16. januar 2022

Kjære venner!

Torsdag 13. januar gav myndighetene grønt lys til å samle opp til 200 personer på innendørs arrangement.

Vi i Kristkirken hadde planlagt tre gudstjenester søndag 16. januar med plass til 50 personer; To barnegudstjenester kl. 11.00 og 12.00 - samt en kveldsgudstjeneste/ bønnegudstjeneste for voksne kl. 19.00.

Da disse arrangementene har vært arbeidet med og de nye reglene kom så tett opp mot helgen, velger vi å holde fast ved våre planer - bortsett fra at vi slår sammen de to første gudstjenestene. Følgende skjer derfor hos oss, søndag 16. januar:

11.00 : Barne/familie-gudstjeneste.

19.00 : Kveldsgudstjeneste/ bønnegudstjeneste

Dessverre blir det ikke streaming/ online-sendinger på noen av disse gudstjenestene.

*

På barnegudstjenesten (kl. 11.00) blir hovedfokuset at vi inviteres til å være Guds medarbeidere - blant annet gjennom bønn! Rita leder møtet, det blir lovsanger v/ Bjørnar & Tarjei m.fl. - og Håvard har en visuell forkynnelse/ fortelling om hvordan Oliver (5) får samarbeide med sin far, og lære om både bønn og arbeid.  

*

På kveldsgudstjenesten (kl. 19.00) går startskuddet for Kristkirkens bønneuke med tema: “Bønn for våre kjære”. Det blir derfor en noe annerledes gudstjeneste, med ekstra mye tid til bønn - for våre kjære! Endre leder møtet og ganske tidlig i gudstjenesten blir det forkynnelse. Håvard taler da rundt bønneukens hovedtema. Atle og Susann leder deretter kveldens utvidet bønnedel, der det blir vekselvis bønn og lovsang (ledet av Fredrik).

*

Noen covid-19-retningslinjer:

  • På innendørs arrangement kan vi være opp til 200 personer samlet (ekskl. arrangører).

  • Alle som kommer til Kristkirkens arrangement registreres i døren ved ankomst. Disse listene oppbevares i 14 dager før de makuleres.

  • Alle må holde god avstand – minst 1 meter – til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære. Vi unngår alt av håndhilsing og klemming, og oppmuntrer til å begrense sosial kontakt.

  • Når du kommer inn i salen, vil du henvises til et sted å sitte under møtet. Det skal da være god avstand – minst 1 ledig sete mellom (gjerne flere) – til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære. 

  • Alle over 12 år må benytte munnbind til enhver tid, bortsett fra når man sitter på sin tilviste plass.

  • Husk at galleriet/ auditoriet kan også benyttes.

  • Vi har i skrivende stund ikke nattverd eller kafé på våre gudstjenester.

Fokus januar og februar: Lys & salt

Fokus januar og februar: Lys & salt

Vi er kalt til å være lys og salt i verden. Å dele troen med andre, eller det som mange kaller “evangelisering”, er noe vi trolig har ulike og blandede erfaringer med. For noen virker det som om å dele troen på Jesus med andre er det mest naturlige i verden. For andre av oss sitter det lengre inne. Kanskje på grunn av en manglende overbevisning om at det vi lever og deler faktisk er gode nyheter. Kanskje fordi vi kjenner oss kraftløse, eller små i møte med sekulært og moderne tankegods, eller at vi rett og slett mangler erfaring på at noen tar imot når vi deler.

I de to første månedene av 2022 vil vi sette fokus på akkurat dette i Kristkirken: hvordan kan vi i enda større grad dele troen vår med andre på en naturlig og frimodig måte? Det er ikke en taleserie hvor målet først og fremst er at alle skal invitere “kirkefremmede” inn på gudstjenesten slik at de der kan høre evangeliet (selv om det også er bra!). Målet er heller at taleseien skal få gi Gud rom til å utruste, forberede og prege oss på en slik måte at det å dele troen med andre blir en naturlig del av oss.

Søndagene i januar og februar skal vi gjennom taleserien Lys & salt innom følgende temaer:

  • Har vi virkelig gode nyheter?

  • Bønn som forvandler

  • Hvordan dele evangeliet i en sekulær og moderne kultur?

  • Den Hellige Ånd som hjelper

  • Liv mer enn ord

  • Lys og salt i hverdagsrelasjonene

  • Panel / Q&A

Vår oppfordring er derfor at du vier ekstra tid og oppmerksomhet disse månedene til dine venner, kollegaer, familie og naboer som enda ikke tror. Be for dem, tenk på dem, lytt til dem, bli bedre kjent med dem - og del de gode nyhetene når Gud gir deg muligheten.

PS. vi ønsker å løfte frem ulike vitnesbyrd og historier som kan belyse og konkretisere temaet for oss. Kunne du tenke deg å dele din egen historie om hvordan du kom til tro? Eller kanskje du har noen historier der du fikk dele troen med noen andre, som kan være til inspirasjon for hele menigheten? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send en epost til thomas@kristkirken.no eller ta kontakt på en gudstjeneste.


Julen i Kristkirken - 2021

Julen i Kristkirken - 2021

Én av årets store høytider står for døren. Det er tid for å feire Jesu komme til vår verden – en begivenhet så stor at vår tidsregning har den som sitt utgangspunkt. 

Mange erfarer samtidig at årets julefred trues av smitte-og karantenefrykt før viktige dager med kjente og kjære.

Vi har stor respekt for at flere velger å avlyse sine gudstjenester denne julen – og like stor respekt for at folk velger å ikke oppsøke åpne gudstjenester som finnes.

Samtidig er kirken en viktig del av julehøytiden for mange. Flere bærer også på et ønske om at barna skal se og møte kirken i julen – noe som ikke lot seg gjøre i fjor.

Myndighetene åpner for at 50 personer kan være tilstede på innendørs arrangementer, såfremt avstandskrav og andre smittevernsforskrifter overholdes.

Da vi i Kristkirken har et stort kirkelokale med over 500 sitteplasser, har vi (etter grundig gjennomgang) funnet det forsvarlig med hensyn til smittevern å invitere til arrangementer i våre lokaler denne julen.

*

For informasjon om smittevern på Kristkirkens gudstjenester - trykk her.

*

Til Kristkirkens gudstjenester blir det påmelding via Checkin. Det blir da «første-50-til-mølla» på alle møter. Se linker lenger nede.

Dersom du er påmeldt et arrangement og må melde forfall, vennligst meld deg av så snart som mulig.

Dersom et arrangement er fulltegnet, kan man sette seg opp på venteliste på Checkin.

*

Arrangementer i Kristkirken, desember 2021:

Søndag 19. desember

Gudstjeneste 1, kl. 11.00 – 11.40:

Julegudstjeneste rettet mot barn/ barnefamilier. Rita leder møtet, Fredrik m/ team leder lovsang, Håvard har en visuell julefortelling. Pluss litt til :)

NB! For at vi ikke skal omgås de som kommer på neste gudstjeneste, benyttes bakre del av salen nede som garderobe på denne gudstjenesten. Når møtet er slutt, går vi så ut av lokalet bak i salen – videre ut døren ved siden av kjøkkenet. 

Gudstjeneste 2, kl. 12.00 – 13.15: 

Gudstjeneste. Ikke opplegg for barn. Endre leder møtet, Fredrik m/ team leder lovsang, og Atle forkynner. 

NB! Denne gudstjenesten streames! Det betyr at den kan sees på nett. Link legges ut på facebook og nettside, eller kan forespørres via post@kristkirken.no

Det er samme Checkin-link for begge disse gudstjenestene

https://www.checkin.no/event/39068/gudstjeneste-19-desember

*

JULAFTEN - fredag 24. desember:

Aller først: Det er mange som har gledet seg og øvd mye på julespillet som var tiltenkt årets julaften-gudstjeneste. Vi er veldig lei for oss at denne er blitt avlyst, men gled dere til neste jul! For da prøver vi på nytt :)

Men vi kan også glede oss til årets julaften i kirken - for vi inviterer til en fin og stemningsfull gudstjeneste, som avholdes på tre ulike tidspunkt:


Kl. 12.00 – 12.40: Julaften-gudstjeneste 1

Kl. 13.00 – 13.40: Julaften-gudstjeneste 2

Kl. 14.00 – 14.40: Julaften-gudstjeneste 3

Checkin-link: https://www.checkin.no/event/39065/julaften-gudstjeneste

 

Kom gjerne 10 min før møtene starter. Vi begynner presis.

For at vi ikke skal omgås de som kommer på gudstjeneste etter oss, benyttes bakre del av salen nede som garderobe på de to første gudstjenestene. Når møtet er slutt, går man så ut av lokalet bak i salen – videre ut døren ved siden av kjøkkenet. 

 

NB! Ingen av disse gudstjenestene streames, men forrige års julaften-gudstjeneste publiseres på nytt denne dagen, og kan sees når som helst i løpet av dagen - enten på Facebook eller via Kristkirkens hjemmeside.

Søndag 26. desember:

Kl. 11.00: Gudstjeneste. Oddvar Almelid forkynner. Håvard Berger leder møtet. Ikke opplegg for barn. 

Checkin: https://www.checkin.no/event/39458/gudstjeneste-26-desember

Også registrering i døren.

*

Nyttårsfesten er dessverre avlyst i år. 

I løpet av romjulen kommer det informasjon om hva vi gjør med våre planlagte aktiviteter i første halvdel av januar.

*

Så KAN det jo være at det kommer ytterligere restriksjoner for arrangement i løpet av nærmeste fremtid! Om så skjer, vil vi selvsagt komme med ny informasjon.

*

Avslutningsvis gjentar vi julens to digitale muligheter: 

-Søndag 19. desember kl. 12.00 - streaming av gudstjeneste.

-Fredag 24. desember, hele dagen: Fjorårets digitale julaften-gudstjeneste publiseres.

*

VELSIGNET julehøytid, alle sammen!