Viewing entries in
Forside

Velkommen til semesteroppstart

Søndag 19. august er det klart for semesteroppstart i kristkirken. Selv om vi har hatt sommergudstjenester i småsalen gjennom hele juli er det godt å endelig komme i gang for høsten. Håvard Berger kommer til å snakke om kristkirkens visjon, fokuset for dette semesteret samt introdusere høstens første taleserie - "Ordet om Korset". Hjertelig velkommen søndag kl. 11!

Mission, 3.-6.november

Mission, 3.-6.november

For femte året på rad arrangeres Mission, og for femte året på rad er vi mange som har store forventninger til Gud disse dagene. Fordi Mission handler om å få (mer) del i Guds hjerte, så søker vi å møte Ham disse dagene. Jesus sier også at vi skal be Ham - høstens Herre - om å drive arbeidere ut til sin høst. På årets Mission-konferanse blir det derfor særlig fokus på bønnens betydning i misjon.

Mission er for den som er åpen for et oppbrudd, som er villig til å krysse kulturelle grenser for å fortelle om Jesus. Mission er også for den som alt har funnet sin plass og sin tjeneste her til lands.

Mission er et samarbeid mellom Ungdom i Oppdrag, Pionerkirken og Kristkirken – og også i år arrangeres konferansen i Kristkirkens lokaler på Minde.

Marie Hognestad med team leder lovsangen gjennom hele konferansen, og Lone Jaks - som har jobbet som misjonær for Ungdom i Oppdrag i Sør Asia siden tidlig på nittitallet - er konferansens hovedtaler. (les mer nederst).

Som vanlig blir det kveldsmøter kl.19.00 torsdag, fredag og lørdag. Fredag formiddag er det spesielt tilrettelagt for bibelskoler, og fredag kl. 22.00 blir det ekstra tid til bønn og lovsang inn i de sene nattetimer. Det er også opplegg lørdag formiddag, og konferansen avsluttes med en fellesgudstjeneste kl. 11.00 på søndag. Det er også kafémuligheter og åpent bønnerom gjennom konferansen.

Mer info kommer – men sett av dagene i kalenderen :)

Mvh Missions ledergruppe

  • Mer om Lone Jaks: ”Lone og mannen arbeider blant et unådd folkeslag og målet er å se en kontekstualisert, selvmultipliserende kirkeplantingsbevegelse som vil være dypt forankret i folkets egen kultur og uttrykksformer. Noen av nøkkelprosjektene Gud har gitt dem for å nå dette målet involverer; forbønn, utvikling av lokalsamfunnet, mikrofinans-prosjekter og barmhjertighetsarbeid. Lone brenner for de unådde folkeslagene og lengter etter å se misjonsbefalingen oppfylt i vår generasjon. Hun har også et spesielt hjerte for vanskeligstilte kvinner i Sør Asia og leder et voksende kvinnearbeid i regionen. Lone bærer også på en visjon om å se en ny bølge av misjonærer bli reist opp og sendt ut fra Norge.”

Menighetsplanting i Åsane

Menighetsplanting i Åsane

passion.jpg

daniel

På søndagens gudstjeneste hadde vi gleden av å takke/ære Daniel Sæbjørnsen for 4,5 år som ansatt i Kristkirken. Han var først ungdomsarbeider og renholdsarbeider, før han de to siste årene har vært menighetsarbeider (forstander-assistent). Han har lagt ned et betydelig timeantall i Kristkirken, og har de senere årene bidratt stort til miljøets utvikling.

Nå er tiden inne for et nytt kapittel for Daniel og hans kone Helene. På søndag ble de utsendt fra menigheten for å plante ny menighet i Åsane. I 2,5 år har de jobbet målrettet sammen med en del venner for å starte "Passion Åsane", et menighetsfellesskap som har særlig blikk og hjerte for Bergen nord - og som på sikt håper på et større nedslagsfelt på Vestlandet. Daniel og Helene kommer til å stå som menighetens misjonsutsendinger de to neste årene, og blir fulgt opp av både eldsteråd og misjonskontakter. Som fellesskap støtter vi dem også med bønn og noe økonomisk støtte.

For å tydeliggjøre relasjonen mellom Kristkirken og Passion, så er det slik at Passion er en delvis planting ut fra Kristkirken. Daniel er tydelig på at Kristkirken er hjemmet de har vokst opp i, men når de nå er blitt unge voksne - og ønsker å etablere et nytt hjem, så tar de med seg mye hjemmefra - men de kopierer ikke "mamma og pappas hjem" på alle felt. De har derfor sin egen visjon og retning - men vi er sterkt koblet sammen i relasjon.

Daniel, Helene og flere i Passions lederteam er fortsatt medlemmer i Kristkirken, og inntil de begynner med sine storsamlinger på søndager, så kommer vi til å se mye til dem..! Men deres blikk og fokus blir altså mer og mer orientert mot Passion og Åsane bydel.

For mer informasjon om Passion Åsane, sjekk ut deres facebookside.

24 timers bønn/lovsang

Fredag 2.sept. kl.13.00 - lørdag 3.sept kl.13.00 blir det kontinuerlig bønn og lovsang i KiBs lokaler. Åpent for alle personer fra alle generasjoner! IMG_1189

Åpne møter med Marc Dupont, 28.-29.august

Marc er en mann som har betydd mye for oss i Kristkirken i lang tid. Kommende helg har han åpne møter i Credokirkens lokaler, søndag 28.aug kl. 18.00, og mandag 29.aug. kl. 19.00. (Arr. Jesusfellesskapet.)

Besøk av Heidi Baker

Søndag 23.april 2017 får vi besøk av Heidi Baker..! Alt tyder på at det blir en åpen dagskonferanse. Det kommer (selvsagt) mer info om dette ila. høsten.

Program, høsten 2016

Gledelig! Et nytt semester står for døren! På denne lenken finner du oversikt over programmet denne høsten;

KiB - Program, H-16

Så oppdateres kalenderen (på høyre side) ila. måneden!

 

Sommerfest 2016

Sommerfest 2016

Skjermbilde-2016-05-18-kl.-09.41.46.png

Sammen inntar vi Nordhordland Folkehøgskole for en oppbyggelig og sommerlig helg. Programmet er preget av stor frihet. Det blir mulighet for Diamonds danseseminar for barn, paintball for de noe større, kanopadling, hoppeslott, samt amerikansk auksjon. Om ikke dette var nok kan du også få med deg en kveldskonsert på lørdag, bading i basseng eller sjø og kurs i pynting av kaker. Det vil selvfølgelig også bli gode møter og et spennende seminar! Sted:                                           Nordhordland Folkehøgskole Dato:                                          12.-14. august Tema:                                         Nærmere Påmeldingsfrist:                       1. juli

Påmelding skjer per e-post til sommerfest2016@kristkirken.no eller til Kristine Bull på 905 08 068. Oppgi fullt navn, alder, eventuelle allergier og andre viktige ting vi bør ta hensyn til. Betaling skjer til Kristkirken på konto 3624.52.00700 innen 1. juli.

Priser Voksen 26+:                                 Kr. 1500,- Ungdom 19-25:                           Kr. 1200 Ungdom 13-18:                           Kr. 900,- Barn 4-12:                                    Kr. 550,- Barn 0-3:                                      Gratis

Teltmulighet Da har vi også fått til en superløsning for de som elsker telt, eller bare ønsker en billigere sommerfest. Folk kan ta med telt og sove i det hvis de ønsker, men da må de ha med sovepose og liggeunderlag på egenhånd. KanalU får to egne lavoer; en gutt og en jente.

Prisene er som følger; Barn 0-3:                                  Gratis Barn 4-12:                                Kr. 450,- Ungdommer 13-18:                Kr. 600,- Unge voksne 19-25:                Kr. 800,- Voksne fra 26+:                        Kr. 1100,-

Spørsmål? Ta kontakt med Jørgen Bull på 412 17 697, Kristine Bull på 905 08 068 eller send oss en e-post på sommerfest2016@kristkirken.no.

Bli med oss på tur! :-D

Moden sommerforkynnelse

Moden sommerforkynnelse

Sommer-i-KK.jpg

De siste årene har vi i Kristkirken gjort det slik at forkynnerne på gudstjenestene i juli måned må være under 30 år. I år blir det ganske annerledes – alle juli-forkynnerne er dette året over 60 år! Det vil være både kvinner og menn som deler, og den røde tråden vil være fortellinger fra ens vandring med Jesus. Vi ønsket å ha et slikt fokus denne sommeren, siden vi verdsetter dette med generasjonene sammen – ikke minst den livserfaring og visdom som eldre mennesker bærer på. De som kommer til å forkynne er 3. juli – Elsa Søvde Hun vil dele noen lærdommer fra sin vandring med Jesus, sentrert rundt Guds ord, Bibelens løfter og nåden.

10. juli – Astrid Paulsen Hun ønsker å dele under overskriften ”Med Jesus på jobben”.

17. juli – Leif Magne Ådlandsvik Han vil dele vitnesbyrd fra eget liv, som kan summeres i verset: ”Alle var ute av seg av undring over Guds storhet” (Luk 9.43 a.)

24. juli – Karl Stenevik Han ønsker å dele sin fortelling og glimt av Gud på den vandringen.

31. juli – Tone Lise Frantzen Under overskriften "Alt mitt er ditt" ønsker hun å fokusere på hva vi er gitt i Guds Ord - og hvordan vi kan leve livene våre ut fra det.

Alle juli-gudstjenestene finner sted i Småsalen, og det blir dessverre ikke et organisert opplegg for barn på gudstjenestene denne måneden.

Hjertelig velkommen - vi ser fram til moden sommerforkynnelse! :-)

Konfirmant til høsten?

Konfirmant til høsten?

Konfirmant.jpg

Vi i Kristkirken har et allsidig og nært konfirmasjonsopplegg, som skjer i samarbeid med en del andre forsamlinger, bl.a. Pionerkirken, Sandsli menighet, JesusFellesskapet, Menigheten på Asylplass og Fellesskapskirken i Åsane. Det er også åpent for deg som ikke har tilhørighet til noen av disse forsamlingene. Opplegget starter ved høstens begynnelse og varer til konfirmasjonsdagen søndag 30.april 2017. I løpet av disse månedene vil du bli kjent med en rekke ungdommer, bli kjent med gode ledere, få lære Gud bedre å kjenne, reise på turer og mye mer...!

Så hvis du er usikker på hvor du skal stå konfirmant, så ønsker Kristkirken deg hjertelig velkommen!

For påmelding eller spørsmål, send mail til post@kristkirken.no

Seminar med Kathe Annbjørg Kristoffersen

Seminar med Kathe Annbjørg Kristoffersen

KAK.bmp

Det er en glede for oss at Kathe Annbjørg Kristoffersen kommer igjen for å ha kurs i indre legedom, og det allerede den 3. og 4. juni. Dette er modul 2 og 3 i hennes undervisningsopplegg, men det er ikke nødvendig at man var med på forrige modul, så sant man har noe erfaring på området. Program og pris: Fredagen - modul 2: Kl. 19-22. Pris kr. 350,- Lørdagen - modul 3: Kl. 10-19. Pris kr. 900,-

Møtene vil finnes sted i hovedalen i Kristkirken (Kanalveien 90)

Påmelding: Mail sendes til irenaglen@gmail.com innen søndag 29 mai.

Mer detaljert informasjon finnes i vedleggene:

Koldtbordgudstjeneste

Koldtbordgudstjeneste

Koldtbordgtj..jpg

Kommende søndag har vi koldtbordgudstjeneste! Regelmessig har vi disse noe annerledes gudstjenestene, hvor møtet varer en time, etterfulgt av felles spising og fellesskap. En samling tilpasset hele familien, og mennesker som ikke har vært innom forsamlingen tidligere. Det vil også være ekstraordinært opplegg for barna under måltidet.

Gjerne ta med noe mat til det store spleiselaget, så stiller Kristkirken med varm og kald drikke.

Velkommen!

En dag med Hjertefokus i Kristkirken!

En dag med Hjertefokus i Kristkirken!

Uten-navn.png

Nå er muligheten her! - Muligheten til stifte bekjentskap med hva HJERTEFOKUS handler om! Selve Hjertefokuskurset består av en hel uke med undervisning, men her har du mulighet til å få en smakebit på 6 timer. Sett av 30.april og kom! Dette blir en dag med introdukjson til undervisningen. Ta gjerne med deg venner, kjæreste, ektefelle og andre som kan være interessert.

Hjertefokuskurset inneholder undervisning som skal hjelpe oss til å la Guds sannheter får ta større plass i livene våre.

Det handler om å ta Gud med inn i vår livshistorie og la han få sette fokus på og kaste lys over det som har vært med på å forme oss. Gud har gitt oss verdi - hvordan kan dette bli mer enn bare en teori for oss? Kurset handler om å la Guds sannheter få komme fra hodet og til hjertet og vil kunne peke på noen svar på dette spørsmålet.

Dette blir en flott dag som du kan glede deg til! Undervisningen starter kl 09:00 og dagen avsluttes kl 16:30.

Foredragsholdere er Eilif og Marit Haaland.

Det blir servert kaffe/te, frukt og lunsj.

PRIS: kr 100,- (betales ved ankomst) GRATIS for studenter!

PÅMELDING: http://goo.gl/forms/LgaooVj0be Adress: Kristkirken sine lokaler i Kanalveien 90. For mer info: http://hjertefokus.no/dag-hjertefokus-bergen/

https://www.facebook.com/events/1001563159926033/

http://hjertefokus.no/

Ønsker du å melde deg på en hel uke med Hjertefokus er det lurt å være tidlig ute før kursene blir fullbooket!

 

 

Åpne dører møte

Åpne dører møte

OD-logo-NORWAY.jpg

På fredag (15. april) inviterer Åpne Dører til en sterk samling om de forfulgte kristnes virkelighet og hverdag. Åpne Dører skriver følgende:

Møt Professor Yusuf Turaki og Mrs. Martha Mijah, som har kjent forfølgelsen i Nigeria på kroppen. Turaki har skrevet rapporten «Chrushed but not defeated» og selv opplevd å få sin kirke brent ned. Mrs Martha har vært i fangenskap hos Boko Haram, sett sin mann og sine tvillingsønner bli drept – og opplevd Guds trofasthet gjennom en svært vanskelig tid.  Som brødre og søstre vil vi høre deres historier og stå sammen med dem i bønn! Tid: Fredag 15. april kl 19.30 Sted: Kristent Fellesskap, Kanalveien 66

Vennlig hilsen

Åpne Dører - Bergen

Godhet mot bygget

Godhet mot bygget

Dugnad.jpg

Vi i Kristkirken er privilegert ved å ha muligheten til å benytte store og fine lokaler til vårt fellesskap og aktiviteter, men arealene trenger i ny og ned vedlikehold og oppjusteringer. Derfor vil det kommende mandag, den 11.april fra kl.18.00-21.00, være godhet mot bygget som vi oppholder oss i. Det vil være gratis pizza for de sultne fra kl. 17.30  – før vi begynner å skru, rydde og male fra kl. 18.

Sett av denne kvelden med flere andre, og la oss sammen gi bygget et vårløft!

Velkommen :-)

 

Gudstjenester i påsken

Gudstjenester i påsken

Matteus-21-5.jpg

Kirkeårets største høytid står for døren, og her følger informasjon om Kristkirkens program denne påsken: Palmesøndag, 20.mars kl. 11.00: Denne søndagen feirer vi gudstjeneste sammen med Troens Ord, som også er leietaker i Kristkirkens lokaler. Pastor i Troens Ord, Ricardo Matos forkynner denne dagen. I etterkant av gudstjenesten samles vi i kafeteriaen for å spise og samtale sammen.

Tradisjon tro feirer vi siste del av påsken i Frikirkens lokaler (St.Olavs vei 10) sammen med Frikirken:


Skjærtorsdag, 24.mars - kl. 18.00. NB! Ta med litt mat til fellesskapet - gudstjenesten starter med et måltid.

Langfredag, 25.mars - kl.11.00.

1.Påskedag, 27.april -
 kl.11.00.

Håper dere alle får en god påske i hytter og heimer! Oppmuntringen på vei inn i påsken er; «Se, din konge kommer til deg» (Matt. 21:5) – det er ikke først og fremst vi som kommer til Gud, men han som kommer til oss. La denne sannheten få glede og styrke deg i disse høytidsdagene!

Varme hilsener - staben i Kristkirken

Ungevoksne samling

Ungevoksne samling

FullSizeRender.jpg

Kristkirken er en kirke for mennesker i alle aldre. Derfor ønsker vi å skape et miljø for unge voksne i menigheten! Onsdag den 9. mars inviterer vi til en innledende samling for etableringen av et miljø for "ungevoksne" hjemme hos Håvard Berger i Gosen 80 kl. 19.30-21.30. Samlingen kommer til å bære preg av dialog og idemyldring, og vil gi en god mulighet til å prege hvordan miljøet vil se ut i fremtiden.

Samling vil ledes av Jan David Antonsen, og hvis det skulle være noe spørsmål rundt samlingen, er han tilgjengelig for kontakt (45914063)

Velkommen!

Lovsangskonsert

Lovsangskonsert

10610753_961960453840887_3586163291777217410_n.jpg

Etter å ha brukt høsten til å slippe de nye låtene en for en, og hele EPen "i" i Oktober, lanseres plata endelig i konsertform denne lørdagen, kl.2000. Konserten vil finne sted i småsalen i Kristkirken, som har en fin atmosfære, og sammen med bilder som illustrerer tekstene får du være med på en liten tematisk, global, visuell verdensreise med det samme. Ta med venner, og bli med i tilbedelse av Kongen på denne lovsangskonserten, sammen med grombandet: Sindre T Leigland, trommer, Helge Mikal Landro, el.gitar, Thomas Linde Lossius, bass og Jørgen Nes på tangenter. Vi gleder oss!

Du får også et par låter fra sist album "Om eg lever" som "oppvarming".

Sangene har blitt veldig godt mottatt, men du vil også få høre sanger fra tidligere album, og andres sanger.

Inngang: Barn gratis/ Ungdom, Student: 50,-/ Voksne: 100,-/ Familie 200,- (betal på terminal eller helst eksakt sum kontakt)

Sett av en annerledes lørdagskveld! ...til påfyll, refleksjon, begeistring, fellesskap ...og det Gud har planlagt som ingen endå vet.

Entrè: NRKbyggets bakside (kjøre rundt)

Peace`n Power

Einar Helgaas

Arr.: Ungdom i Oppdrag Bergen